Home page
Haber Menüsü


IMF’den borç krizlerine yeni yaklaşım
Uluslararası Para Fonu, borç krizlerinin çözülmesinde yeni yaklaşımlar getirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, ülkelerin iflası gündeme gelirken, alacaklıların borçluları yeni müzakerelere zorlaması söz konusu olabilecek.
Washington
AA
29 Eylül— Uluslararası Para Fonu (IMF) üyesi ülkelerin maliye bakanlarından oluşan politika belirleme komitesi, borç krizlerinin çözümüne yepyeni, tamamen farklı yaklaşım geliştirilmesi talimatını verdi. Global mali sisteme çeki-düzen verilmesinde dönüm noktası olacak bu adımla, dış borçları idare edilemeyecek, başa çıkılamayacak düzeylere çıkmış ülkelerin iflaslarını ilan etmeleri ve kreditörlerin (alacaklıların) daha ehven geri ödeme şartlarını müzakereye zorlanmaları hedefleniyor.

   
 
       
   
MSNBC News IMF İcra Kurulu seçimi bekleyebilir
MSNBC News IMF'nin büyüme beklentisi %3.9
MSNBC News Türker: IMF taahhütleri devredilebilir
MSNBC News IMF Başkanı'ndan Türkiye'ye övgü
MSNBC News IMF: Büyüme tahminlerden yavaş olacak
MSNBC News IMF: Borsa dalgalanmaları büyümeyi etkilemeyecek
MSNBC News IMF'den 3 dev ekonominin analizi
MSNBC News 'IMF kredileri bağımlılık yaratıyor'
MSNBC News IMF'nin ekonomiye bakışı karamsar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bu karar, İngiltere Hazine Bakanı Gordon Brown ve IMF İcra Direktörü Horst Köhler tarafından duyuruldu. Bu öneri, ABD ve diğer zengin ülkelerdeki büyük bankaların tepkisini çekti.
       
O’NEILL: HERKES KAOSTAN ŞİKAYETÇİ
       Dünyanın en büyük bankalarını temsil eden Uluslararası Finans Enstitüsü’nde konuşan ABD Hazine Bakanı O’Neill, ülkelerin iflasları hususunda kabul edilebilir yaklaşım ortaya koyarak karar alıcılara yardımlarını istedi. O’Neill, herkesin ve halkların mevcut sistemin kaosundan acı çektiğini söyledi.
       Öte yandan, IMF-Dünya Bankası sonbahar dönemi toplantılarında, dünyanın ikinci büyük ekonomisi Japonya’nın sorunlu bankacılık sektörüyle nasıl baş edip canlanacağına dair işaretler alınamadı.
       Zengin ülkelerden yoksulların kalkınması için daha fazla kaynak, dış yardım ayırması istenirken, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) dış yardımlarını üç yılda 12 milyar dolar artıracaklarını, bu rakamın da yoksullukla mücadelede yeterli olacağını söyledi.
       Dünya Bankası’nın politika belirleme kurulunun başkanı Trevor Manuel, “Bu kadar çene çalmadan sonra, artık, uygulamaya odaklanmalıyız” dedi.
       
PROTESTOLAR DİNMEDİ
       Bu arada, şirketlerin kar, para hırsları, AIDS, savaş ve yoksulların ezilmesi ve birçok uluslararası sorundan Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nı sorumlu tutan protestocular, bu iki uluslararası mali kuruluşun binası önünde artık gelenekselleşmiş gösterilerini düzenledi.
        Washington Polisi’nin ABD’nin her yerinden takviye güvenlik güçleriyle denetim altına alıp izleyip-gözetlediği protesto gösterisinin katılımcıları şehir merkezindeki cadde ve sokakları gürültülü müzikleri ve dev kuklalarıyla doldurdu.
       Olağanüstü sıkı güvenlik önlemleri altında yapılan IMF-Dünya Bankası üyesi ülkelerin maliye bakanları ve protesto gösterilerinde, polis ile protestocular arasında zaman zaman arbede yaşandı.
        Polisin acı biberli protestocu savar spreyinin kötü etkilerini önlediğine inanılan sirkeye batırılmış mendiller taşıyan protestocular havayı sirke kokusuyla kaplattı.
       
TRUVA ATI MAKETİ
       Kalabalığın içinde şirketlerin açgözlüğünü, doymazlığını temsilen dev bir domuz şeklindeki şirket yöneticisi maketi, ağzında yeryüzü taşıyan köpek balığı biçimli, üzerinde “IMF Köpek Balığı Kredilerine Son” yazılı balon, üzerinde “Dünya Bankası Yardımı” yazılı dev bir Truva Atı maketi dikkat çekti.
       Protestoyu organize edenler ahaliye portakal, beyaz ve sarı, polis tipi bant ile biyo-zararlı giysiler dağıttı. Protestocuların bir kısmı şehir merkezindeki bir parkta Amerikan bayrakları ile IMF ve Dünya Bankası’nı temsil eden maketi yaktı.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları