Home page
Haber Menüsü


Saddam Hüseyin'in danışmanı Emir El-Sadi, Blair'in dosyasının 'yalanlarla dolu' olduğunu söyledi.
Irak, Blair’in dosyasına yanıt verecek
İngiltere Başbakanı Tony Blair’in, Irak’ın kitle imha silahı ürettiğine dair ‘kanıt dosyasını’ açıklamasının ardından Irak karşı atağa geçti.
Bağdat
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    25 Eylül—  Irak Bakanlar Kurulu, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in dün açıkladığı dosyayı propaganda olarak nitelendirdi ve bu dosyaya “ayrıntılı yanıt” vereceğini bildirdi. Bağdat yönetimi, dosyada yer alan ve Irak’ın kimyasal ve biyolojik silah üretimine kanıt olarak sunulan bir tesisi de gazetecilere gezdirdi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Devlet televizyonu tarafından duyurulan, Devlet Başkanı Saddam Hüseyin başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun açıklamasında, “İkna edici kanıttan ve bilgiden yoksun dosya, tamamen doğru olmayan propagandayla dolu” denildi.
       Televizyonun haberinde, Bakanlar Kurulu’nun, Irak’ın kimyasal, biyolojik ve nükleer silah peşinde olduğu yönündeki Blair’in suçlamalarına “ayrıntılı yanıt” hazırladığı kaydedildi.
       
“DENETÇİLER İDDİALARIN ASILSIZLIĞINI GÖRECEK”
       Bir hükümet sözcüsü, Blair’in dosyasının “yalanlarla dolu olduğu” ifadesini kullanarak, silah denetçilerinin kısa süre içinde söz konusu iddiaların asılsız olduğunu kanıtlayabileceğini söyledi.
Blair Irak dosyasını açtı

       
RUSYA: RAPOR VELVELE PROPAGANDASI
Blair'in Irak dosyasında, Saddam Hüseyin'in 45 dakika içinde bir kitle imha silahını harekete geçirebileceği öne sürülüyor.
       İngiltere Başbakanı Tony Blair’in Irak hakkında sunduğu dosya, Rusya tarafından da inandırıcı bulunmadı. Rusya Dışişleri Bakanı İgor İvanov, dosyayı, ‘velvele propagadası’ olarak niteleyerek, ana önceliğin BM silah uzmanlarının Bağdat’a dönmesi olduğunu söyledi. İvanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sadece uzmanların Irak’ın kitle imha silahına sahip olup olmadığına karar verebileceğine inanıyoruz. Bu yüzden mümkün olan en hızlı biçimde silah denetçilerinin Bağdat’a dönmesi çabasındayız” dedi.
Robert Fisk yazdı: ‘Dosya’nın sahtekarlığı
Rus Dışişleri Bakanı, “bu raporla büyük velvele propagandası yaratmanın bir değeri olmadığı ve uzmanlarının kararlarının beklenmesi gerektiği görüşünde olduklarını” kaydetti.
       
IRAK ‘KANIT’ TESİSİ GEZDİRDİ
       Tony Blair’in Bağdat Yönetimi’nin kitle imha silahları üretmeye çalıştığına dair sunduğu dosyadakı delilerin asılsız olduğunu kanıtlamak için kolları sıvayan Iraklı yetkililer Blair’in dosyasında Irak’ın kimyasal ve biyolojik silah üretiğine dair en iyi kanıt olarak sunulan bir kimyasal tesisi gazetecilere gezdirdi. Batılı gazetecilerin katıldığı gezide, Bağdat’a 38 kilometre uzaklıktaki El Ka’ka tesisinin İngiltere hükümetinin iddia ettiği gibi kimyasal ve biyolojik silah üretmediği öne sürüldü.
Gürel: Irak dosyasında yeni birşey yok

       
’TESİS BM ONAYIYLA YAPILDI’
       Körfez Savaşı’nda tahrip edilen ancak daha sonra onarılan tesiste Fosgen gazı üretiliyor. Endüstride kullanılan bu madde aynı zamanda sinir gazına üretiminde kullanılabiliyor. Saddam Hüseyin’in danışmanı Emir El-Sadi, tesisin Birleşmiş Milletler onayı alınarak yeniden inşa edildiğini ve kural dışı bir üretimin sözkonusu olmadığını vurguladı.
Bağdat: Blair dosyayı BM’ye göndersin

       
DENETÇİLER TESİSİ GEZMİŞ
       Emir El Sadi, Blair’in fabrikayı Irak hava kuvvetleri için cephane üretildiği iddiasıyla hedef almış olabileceğine de dikkat çekti. Tesisin müdürü Sinan Rasim de silah denetçilerinin tesisi gezdiğini ve üretimin durdurulması için bir neden bulamadığını söyledi.
Zafer Arapkirli yazdı: Blair dosyası ve akla getirdikleri

       ABD ve İngiltere’nin, 1998 yılında, silah denetçileriyle işbirliği yapmadığı gerekçesiyle Irak’a düzenlediği hava saldırısı öncesinde, BM uzmanları Bağdat’ı terk etmişti. Irak da daha sonra denetçilerin dönüşüne izin vermemişti. BM Güvenlik Konseyi kararı uyarınca, Irak’a 1990 yılında Kuveyt’i işgalinden sonra uygulanan yaptırımların kaldırılması için silah denetçilerinin bu ülkenin kitle imha silahlarını yok ettiğini rapor etmesi gerekiyor.
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları