Home page
Haber Menüsü


İstanbul kahkahaya boğuluyor  
  Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen Bonus Card 1. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali, 26 Eylül’e kadar sürecek.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR  
   18 Eylül—  İzleyicilerin ‘hayata gülümseyerek bakabilmesini’ amaçlayan festivalde, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den seçilen 50’ye yakın film izleyiciyle buluşacak. Filmler, Beyoğlu Beyoğlu, Levent Sinema TÜRSAK, Fransız ve Alman Kültür Merkezleri’nin salonlarında ücretsiz izlenebilecek. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Uzun metraj ve belgesellerden oluşan festivalde, Bonus MasterCard sahibi seyircilerin oylarıyla ‘En ciddi komedi filmi ’ seçilecek. Oy kullanan izleyiciler arasında yapılacak çekiliş sonucunda bir şanslı çift, İtalya’nın başkenti Roma’da 7 Aralık 2003 tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa Film Ödüllerin Törenin’ni Felix’i izlemeye hak kazanacak.
       Festival filmleri, Beyoğlu Beyoğlu, Levent Sinema TÜRSAK, Fransız ve Alman Kültür Merkezleri’nin salonlarında ücretsiz izlenebilecek. Festival kapsamında, Garanti Sanat Galerisi’nde, ünlü İtalyan Komedyen Toto’nun kişiliği ve sanat hayatıyla ilgili bir de sergi düzenlenecek.
       
AÇILIŞ FİLMİ


       Festivalin açılış töreninde, sanatçı Ahmet Uğurlu’nun başrolünü oynadığı İtalyan yapımı “Rüyada Bile Olmaz” (Nemeno in un Sogno) adlı film izlenecek. Bir Türk oyuncusunun ilk kez yabancı bir yapımda başrol oynadığı filmin dünya galası ise aynı gece Roma’da yapılacak.
       Yönetmenliğini Gianluca Greco’nun yaptığı ve başrolünü Ahmet Uğurlu’nun oynadığı filmin kadın oyuncusu, İtalya’nın genç “sarışın bombası” Martina Stella... Tangram Film ile RAI Cinema’nın ortak yapımı “Rüyada Bile Olmaz”, dağıtımı RAI tarafından üstlenilen ilk film olma özelliğini taşıyor.
       “Armengistan” adlı bilinmeyen bir ülkeden, kaçak olarak İtalya’ya göç eden bir ailenin etrafında gelişen olayların izleneceği film, günümüzün tatil anlayışındaki tüketim çılgınlığına ironik bir anlayışla yaklaşıyor. Türkiye’de ne zaman vizyona gireceği henüz kesinleşmeyen filmde İtalyanca oynayan Uğurlu, filmdeki ailesiyle Türkçe’yi tersten konuşarak bilinmeyen bir de dil yaratmış.
       
FESTİVALİN BÖLÜMLERİ
* Neşeli Günler: Özellikle Avrupa Sineması’nın ürünü birbrinden güzel 20 komedi filmi,
       * Bir Animasyon Ustası: Nick Park: Plastip animasyonun büyük İngiliz ustası, ülkemizde gösterilen ve seslendirenler arasında Mel Gibson’ın da bulunduğu ‘Chicken Run / Tavuklar Firarda’ filminin yönetmeni Nick Park’ın, BBC için 9 yılda tamamladığı ve İngiliz çamur animasyon klasikleri arasında yer alan, Wallace & Gromitt serisi,
       * Komedi Tarihinden: Komedi türünde ürün vermiş önemli yönetmenlerin imzalarını taşıyan ve dünya sinema tarihinde klasikler arasına girmiş flmler ve sanatçılarla ilgili belgeseller,
       * Tato’nun Anısına: İtalyan komedyen Antonio De Curtis ya da tanınan adıyla Toto’nun üç filmi. Toto ve Kadınlar, Toto Ev Arıyor, Toto Eş Arıyor.
       * Fransa’dan Bir Usta: Jacques Demy’nin Catherine Denevue, Yves Montand, Gene Kelly, Anouk Aimee gibi ünlü oyuncularla hatırlanan Lola, The Young Girls of Rochefort (Rochefort’un Genç Hanımları), The Umbrellas of Cherbourg (Cherburg Şemsiyeleri) filmleri. Yönetmenin eşi Agnes Varda’nın ‘Rochefort’un Genç Hanımları’ filmindeki kahramanların 25 yıl sonraki hayatlarını konu aldığı ‘Les Demoiselles ont tu 25 ans’ filmi ise Neşeli Günler bölümünde yer alacak.
       * Monty Python Güldürüyor: 1960-70’lerde İngiliz seyircisi tarafından çok beğenilen bir dizinin sinema uyarlaması Monty Python serisinden 5 film.
       * Umut Sanat’ın Seçtikleri: Film yapım ve dağıtım şirketi Umut Sanat’ın, daha önce vizyona giren ve büyük beğeni toplayan komedi filmleri.
       * Türk Sinemasından: Türk Sineması’nın son dönem komedi filmlerinden 4 filmlik bir paket.
       * Çocuklar İçin: Animasyon çalışmalarıyla ve yurt dışında birçok ödül alan Ali Murat Erkorkmaz’ın 3 animasyon filmi ve Alman yapımı ‘Korkusuz Dörtlü’ isimli uzun metraj çizgi film.
       
Film Özetleri

       
Program

       
FESTİVAL KAPSAMINDA
       Bir Dahiden Seçmeler:
Antonio De Curtis/Toto Sergisi
       Türk seyircisinin, Necdet Mahfi Ayral’ın sesiyle tanıdığı İtalyan Komedyen Toto’yu, sinemacı, tiyatrocu, besteci, şair, ve insan yönleriyle gözler önüne seren Bir Dahiden Seçmeler: Antonio De Curtis/Toto Sergisi, İtalyan Kültür Merkezi’nin işbirliği ile 18 Eylül günü Garanti Sanat Galerisi’nde Toto’nun kızı Prenses Liliana de Curtis’in katılımıyla yapılacak.
       
FESTİVALE DESTEK VERENLER
       Organizasyonu, Türsak Vakfı’nın Kurumsal Halkla İlişkiler Ajansı PİM Halkla İlişkiler’in işbirliğiyle sürdürülen festivalin, konaklama sponsoru Princess Hotel İstanbul, medya takip sponsoru ise Ajans Press. Gösterim salonları ve filmlerin getirilmesine Alman Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, İngiliz Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Avusturya Başkonsolosluğu Kültür Ofisi, Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu, Yunanistan Konsolosluğu ve İsveç Konsolosluğu destek veriyor.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları