Home page

Haber Menüsü


Taksim Meydanı’nda ‘MİLLİ’ coşku
Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği 17. Dünya Kupası finallerine 48 yıl sonra katılarak 3. olma başarısını gösteren A Milli Futbol Takımı, dün akşam Türkiye’ye döndü.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    1 Temmuz —  Havalimanında coşkuyla karşılanan Milli Takım, yoğun sevgi gösterileri nedeniyle Sahilyolu’ndan Taksim’e yaklaşık 3 saatlik bir sürede ulaşabildi. “Türkiye sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla Taksim Meydanı’na giren Milliler, kurulan platforma el ele tutuşarak çıkarak kendilerini karşılamaya gelen onbinlerce sporseveri selamladı.  

   
 
       
    MSNBC News Milliler dünya üçüncüsü
MSNBC News Reuters'in ilk 11'inde iki türk
MSNBC News İstatistikler Hasan Şaş diyor
MSNBC News Hakan Şükür tarihe geçti
MSNBC News Beckenbauer: Türkiye üst düzey
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  A Milli
  Güneş: Geleceğe bakıyoruz
Tarihi başarıda büyük katkısı olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ekip olarak Türk halkını mutlu etmeyi amaçladıklarını ve bunu da başardıklarını söyledi. Güneş, geçmişe değil geleceğe baktıklarını vurgulayarak, ''Ne söylendiği değil, ne yapılacağı önemliydi'' dedi.
Futbol Takımı’nı taşıyan Türk Hava Yoları’na ait özel uçak, bomba ihbarı nedeniyle Güney Kore’den iki buçuk saat gecikmeli ayrıldı. Milli Takım kafilesini taşıyan Türk Hava Yolları’na ait Aydın adlı uçak, F-16’lar eşliğinde dün akşam saat 21.14’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Milli Takım oyuncuları, Atatürk Havalimanı’nda kendilerini bekleyen yaklaşık 3 bin kişi tarafından büyük bir coşkuyla ve marşlar söylenerek karşılandı.
43 gündür Türkiye'den ayrı kalan milli futbolcular, otobüste, çok özlediklerini söyledikleri döner-ekmek yediler.

       Kafileyi karşılamak için aprona kadar giren çok sayıda sporseverin izdihamı nedeniyle bir süre uçaktan inemeyen ve merdivenlerde bekleyen Milli Takım futbolcuları, daha sonra alınan önlemlerle kendilerini bekleyen iki katlı üstü açık otobüse geçtiler.
       
TAKSİM’E 3 SAATTE VARABİLDİLER
       Boyunlarına
  Ulusoy: Ne mutlu bize
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, uçaktan inerken yaptığı açıklamada, büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, ''Güzelliği ülkemize yaşattıysak ne mutlu bize'' dedi. Ulusoy şunları söyledi:
"Bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. Başarımız bütün Türkiye'ye armağan olsun. Güzel insanlarımız bizi karşılamaya geldi. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de teşekkür ediyorum. Bize muhteşem bir karşılama yaptılar.''
çelenk takılan Milli futbolcular, ellerindeki Türk bayraklarıyla otobüste renkli görüntüler oluşturdu. Havalimanını bayram yerine çeviren taraftarların tezahüratı altında uçaktan inen Milli Takım, büyük kutlama için üstü açık bir otobüsle Sahilyolu üzerinden Taksim Meydanı’na doğru hareket etti. Milli Takım kafilesini taşıyan otobüsün, Sirkeci’nden geçişi sırasında İstanbul Boğazı’ndaki gemi ve motorlar sirenlerini çalarak, millilerin coşkusuna ortak oldu. Sahil Yolu’ndan Taksim’e doğru yola çıkan Milliler, yol boyunca sevgi gösterileri karşılandı.


Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar, Dünya Kupası maçlarındaki performansı nedeniyle yoğun eleştiriler alan Hakan Şükür'e destek veren dövizler taşıdı.
       Çok sayıda polisin güvenlik önlemi ve yüzlerce araçlı futbolseverin konvoyu eşliğinde yol alan Milliler’i taşıyan otobüs, yoğun ilgi nedeniyle Taksim’e yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından varabildi.
       
ON BİNLER KARŞILADI
       Öğlesaatlerinden bu yana Milli Takım’ı bekleyen on binlerce sporsever, kafileyi taşıyan otobüsün Taksim Meydanı’na girmesiyle büyük coşku yaşadı. Türkiye’nin adını futbol tarihine kazıyan Milli Takım kafilesi, kendilerini yoğun bir tezahürat ve marşlarla karşılayan vatandaşları dakikalarca selamladı.
       
TAKSİM MEYDANI TARKAN’LA COŞTU
       Havai fişek gösterileri ve “Türkiye sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla Taksim Meydanı’na giren A Milliler ve teknik heyet, daha sonra sahnede kurulan dev platformda tek tek çağrılarak seyirciler tarafından alkışlandı.


       Daha sonra ünlü sanatçı Tarkan sahneye çıkarak Milli Takım için bestelediği ‘Dev Oluruz Yolunda’ adlı şarkıyı onbinlerce sporseverle birlikte söyledi.
       
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
       Bu arada çok sayıda polis ekibi, Taksim Meydanı ve çevresinde çeşitli önlemler alırken, meydanın bulunduğu alan trafiğe kapatıldı. Vatandaşların yaşayabileceği olası sağlık sorunları için çok sayıda ambulans ve kutlamalar sırasında yaşanabilecek yangın tehlikesine karşı itfaiye ekibi de hazır bulunduruldu.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları