Home page

Haber Menüsü


Dış basın: İşte dostluk, işte futbol
17. Dünya Kupası’nda Güney Kore’yi yenerek üçüncü olan Türkiye için tüm dünya basınında övgü dolu yorumlar yapıldı.
Daegu
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
29 Haziran— Fransız TF1 televizyon kanalı, (A) Milli Futbol Takımı’nın, 17. Dünya Kupası’nda ev sahibi ülkelerden Güney Kore ile yaptığı maçta savunmasının çok güçlü olduğunu belirtirken, Rüştü’nün de mükemmel bir kaleci olduğu yorumunu yaptı. Kupadaki maçları naklen veren TF1 televizyon kanalının yorumcuları, (A) Milli Takım’ın savunma oyuncularının uzun zamandır birlikte oynadıkları için birbirlerini çok iyi tanıdıklarını ve kusursuz bir uyum içinde oynadıklarını bildirdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Savunmanın hem hava hem de yer toplarında başarılı olduğunu kaydeden TF1, maçın en başarılı oyuncusu olarak sakat sakat oynayan Rüştü’yü gösterdi.
       Hakan Şükür ve İlhan Mansız’ın, kupanın başından bu yana ilk kez birlikte ilk 11’de oynadığını hatırlatan TF1, 2 oyuncunun birbirlerini iyi tamamladıklarını ve yardımlaşarak 3 gole imza atıp (A) Milli Takım’ı ilk yarı sonunda rahatlattıklarını bildirdi.
       TF1, ilk yarı sonunda sakatlanıp oyundan çıkan Emre’nin yerini dolduran Ergün’ü de sol kanatta başarılı bir performans gösterdiğini bildirdi. Fransız televizyon kanalı, Türk ve Güney Kore milli takımlarının maçtan sonra kol kola birlikte seyircileri selamlamaları için de, “İşte dostluk, işte futbol” ifadelerini kullandı.
       
ARD: TÜRKLER ÇOK GELİŞTİ
       Almanya 1. televizyon kanalı ARD’de yayınlanan spor programında, Türkiye’nin 17. Dünya Kupası’nda Güney Kore ile yaptığı üçüncülük maçının çeşitli yorumları yapıldı. Programa katılan Almanya Milli Takımı’nın eski ünlü futbolcularından Günter Netzer, “Türkler, sistemlerini çok geliştirdiler. Hala çok genç yetenekli futbolcuları var. Bu büyük avantaj. Bugün Hakan Şükür de çok iyi oynadı. Rüştü de bence çok iyi bir kaleci” diye görüşünü bildirdi.
       Programda Berlin’deki Türkiyemspor Kulübü’nden de naklen yayın yapıldı ve Türk taraftarların sevinç gösterilerine yer verildi. Milli futbolculardan Yıldıray Baştürk de, maç öncesinde yaptığı açıklamada, “Daha da iyi duruma gelmemiz gerektiğini biliyoruz. Ama milli takımımız bu başarılarıyla gurur duyabilir” diye konuştu.
       
ITV: BRAVO TÜRKİYE
       Türkiye ile Güney Kore arasındaki 17. Dünya Kupası üçüncülük maçını naklen yayınlayan İngiliz ITV Televizyonu, 3-2’lik bir sonuçla bronz madalyayı hakeden millilere övgüler yağdırdı.
       ITV yorumcuları, “Aferin Türkiye’ye, bravo, İstanbul Boğazı’na son derece değerli bir bronz madalyayla dönüyorlar” dedi. Türk Milli Takımı’nın, Brezilya maçından sonra ortaya “Bu maçı alsak, Almanya’yı yenip kupayı evimize götürebilirdik” biçiminde bir iddia ortaya attığını da hatırlatan ITV yorumcuları, “Haklıydılar. Türkiye, bugün oynadığı futbolla Almanya’yı yenebilecek güçte olduğunu kanıtladı. Harika bir maç izledik” dediler.
       “Türkler çok daha iyisini yapabilirdi” diyenlerin de haklı çıktıklarına dikkati çeken ITV yorumcuları, Hakan Şükür’ü de överken, kupa maçlarının başlamasından bu yana formsuz görünen ve eleştiri alan bu futbolcunun bugün “Boğaz’ın boğası” unvanının sahibi olduğunu gösterdiğini kaydettiler.
       İlhan Mansız ile Hakan Şükür’ü de turnuvanın forvette en uyumlu ikilisi olarak ilan eden ITV yorumcuları, Hakan Şükür ile Hasan Şaş’ın ise aynı uyumu gösteremediklerini savundular. Kaleci Rüştü’yü bir kez daha adeta göklere çıkaran yorumcular, top takibinde Rüştü’nün üzerine bir kaleci görmediklerini, Rüştü’nün, kapalı pozisyonlarda, topu görmediği noktalarda bile başarılı olduğunu belirtirken, “Turnuva boyunca en çok top kurtaran kaleci Rüştü oldu” dediler.
       
YUNAN BASINI: ÜÇÜNCÜLÜK ŞANSA DEĞİL
       17. Dünya Kupası’nda Türkiye’nin Güney Kore’yi 3-2 yenerek dünya üçüncüsü olması, Yunan basını tarafından, “Türkler yine muhteşemliklerini gösterdiler ve 1954’de İsviçre’de yaptıkları gibi Güney Kore’yi ezip geçtiler” biçiminde değerlendirildi.
       Karşılaşmayı naklen yayınlayan Yunan ET1 Televizyonu, “Türkler daha ‘merhaba’ demeden gol attılar. Güney Kore savunması adeta ayaklarının üzerinde sallanıyordu. Her anlamda korkunç bir oyun oldu. 32 dakikada 4 gol kaydedildi bunlardan 3’ü kırmızı-beyazlılara aitti. Güney Koreliler, ağlarını havalandıran 3 golden sonra oyuna konsantre olmayı başaramadılar” dedi.
       “Türkiye’nin üçüncülük gibi inanılmaz bir başarıya imza atmayı başardığı” görüşünde birleşen maç yorumcuları ise, “Bravo Türkiye, 3. olmak şans eseri gelen bir başarı değildir. Kırmızı-beyazlıların kutlanması gerekir” yorumunu yaptılar.
       
RAI 1: TÜRKİYE KENDİNİ GÖSTERDİ
       17. Dünya Kupası’nda Güney Kore’yi 3-2 yenerek üçüncülüğü kazanan Türkiye’ye, İtalya’dan övgüler yağdı.
       Güney Kore-Türkiye maçını canlı yayınlayan İtalya Devlet Televizyonu RAI1’de, “Türkiye, uluslararası arenada ne olduğunu gösterdi” denildi.
       RAI1 Televizyonu yorumlarında, 9. saniyede gol atarak Dünya Kupası finalleri tarihine “en erken gol atan futbolcu” olarak geçen Hakan Şükür için, “Bu zamana kadar en fazla eleştirilen futbolcu oldu. Bugün herhalde takdir topladı. Kendisinden istenilen oyunu ancak bu maçta ortaya koyabildi” ifadeleri kullanıldı.
       RAI1’de maçı anlatan spiker ve yorumcu, kaleci Rüştü’yü Dünya Kupası’nın en iyilerden olarak bir kez daha ön plana çıkartarak, “Yedek kulübesinde ne Şenol Güneş ne de diğerleri kale için endişelenmiyor. Herkes rahat çünkü Rüştü o güveni verdi” biçiminde konuştu. Yorumlarda, “Hasan Şaş oynamadı ama oynasaydı Türkiye fark atardı. Hasan, Dünya Kupası’nda çok başarılı oynayarak gözde olmayı başardı” denildi.
       Bu arada maç sonrası Türk ve Güney Koreli futbolcuların sergilediği dostluk görüntülerinin, Dünya Kupası’nda herkese örnek olması gerektiği ifade edildi.
       
RUS BASINI: İKİ EV SAHİBİNİ DE YENDİLER
       17. Dünya Kupası’nda, Türkiye’nin Güney Kore’yi 3-2 yenerek dünya üçüncülüğünü kazanması, Rus medyasında da geniş yer buldu. NTV Televizyonu haberinde, “Daha hakem başlama düdüğünü çalmaya bile fırsat bulamazken Türkiye’nin golü geldi” dedi.
       Televizyon, tüm şampiyona boyunca başarısız bir oyun sergileyen Hakan Şükür için, “Böyle bir başarıyı kim bekleyebilirdi ki?” yorumunu yaptı. EHO Moskova Radyosu, Türkiye’nin bronz madalya kazandığını duyurdu.
       Internet gazetesi ‘Gazeta.ru’ ise haberinde, “Her iki ev sahibini de yenen Türk Milli Takımı, dünya üçüncülüğünü kazandı” dedi.
       
ORF: KÜÇÜK FİNAL TÜRKİYE’NİN
       Dünya Kupası’nda Türkiye ile Güney Kore arasında yapılan üçüncülük maçını naklen yayınlayan Avusturya Televizyonu (ORF), “Türkiye küçük finali kazandı” yorumunu yaptı.
       Hakan Şükür’ün 11. saniyede attığı golle, “Dünya Kupası tarihini yazdığını” belirten ORF spor yorumcusu, Dünya Kupası’nda favori olmayan takımlar arasında yer alan Türkiye ile Güney kore arasındaki düelloyu kazanan Türkiye’nin, küçük finalin şampiyonu olduğunu kaydetti.
       Maçı anlatan Avusturyalı spiker, kaleci Rüştü’nün ikinci yarıda Teknik Direktör Şenol Güneş’e, “beni değiştir” şeklinde elleriyle gönderdiği mesajın dikkate alınmadığını belirtti ve “Anlaşılan Şenol Güneş, kaleci Rüştü’ye ‘dişini sık’ demek istiyor” yorumunu yaptı. ORF spikeri, Hakan Şükür’ün Dünya Kupası tarihindeki en hızlı golü atan futbolcu olduğunu belirterek, bu konudaki istatistiki bilgileri verdi.
       Karşılaşma sonrası Viyana’daki Türk vatandaşları, ellerinde Türk bayrakları ve otomobilleriyle sokaklara döküldüler. Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nin bulunduğu Prinz Eugen Caddesi üzerinde gösteri yapan yüzlerce Türk vatandaşına polis müdahale etmedi. Sokaklarda klakson çalarak, slogan atarak gösteri yapan Türkler olaysız dağıldılar.
       Bu arada aynı saatlerde Viyana kent merkezinde homoseksüeller ve lezbiyenler tarafından yapılan geçit resmine, yanlışlıkla bazı Türk gençleri de Türk bayraklarıyla katıldılar.
       Tarkan’ın hızlı parçaları eşliğinde dans ederek gösteri yapan homoseksüel ve lezbiyenler kısa bir süre de olsa aralarına katılan Türk sporseverlerin sevinçlerine ortak oldular ve birlikte, “Türkiye, Türkiye” sloganları attılar. Türk gençleri ise kısa sürede yanlış mekanda olduklarını anlayarak, herhangi bir uyarı yapılmadan gösteri alanını terkettiler.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları