Home page

Haber Menüsü


Türkiye’den A Milliler’e teşekkürler
 
A Milliler, Ronaldo’un 48. dakikadaki golüne engel olamadı ve Dünya Kupası’nda final şansını kaybetti. Güney Kore’yle üçüncülük mücadelesi 29 Haziran’da...  

 
Saitama
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
26 Haziran—  A Milliler, Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya’ya Ronadlo’nun 48. dakikada attığı golle 1-0 yenildi. Türkiye 29 Haziran’da Güney Kore ile üçüncülük maçına çıkacak. Maçın ilk 45 dakikasında gol sesi gelmedi ama Brezilya, 48. dakikada Ronaldo’nun golüyle 1-0 öne geçti. A Milliler maça iyi başladı. İlk dakikalarda defans yapmak yerine, orta sahada pres yaparak rakibin oyununu bozmaya, kaptığı toplarla çabuk ataklarla rakip ceza alanında etkili olmaya çalıştı. Brezilya ise alışılmış oyununu sergiledi. İlk 25 dakikadan sonra Brezilya, Milliler’in kalesinde biraz daha etkili olmaya başladı ve zaman zaman çok etkili ataklar yaptı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  TÜRKİYE: 0 - BREZİLYA: 1
Live Vote is temporarily unavailable.

       Hakemler: Kim Milton Nielsen
       Türkiye: Rüştü, Bülent, Fatih, Alpay, Ergün, Tugay, Yıldıray, Emre (dk. 62 İlhan), Ümit Davala (dk. 73 Mustafa İzzet), Hasan Şaş, Hakan
       Brezilya: Marcos, Cafu, Lucio, Roque Junior, Edmilson, Roberto Carlos, Gilberto Silva, Ronaldo (dk. 67 Luizao), Rivaldo, Kleberson (dk. 84 Belletti), Edílson (dk. 74 Denilson)
       Gol: Dk. 48 Ronaldo
       Sarı kart: Dk. 59Tugay, Dk. 90 Hasan Şaş (Türkiye), Dk. 41 Gilberto Silva (Brezilya)
Milliler topla daha fazla oynadı

       Maçın ilk dakikalarında her iki ekip de orta sahada üstünlüğü sağlayarak rakibinin oyununu bozmaya çalıştı. Kupa’da genelde savunma yapmak zorunda kalmayan Brezilya, biraz da alışılmadık bir rakiple karşılaşmanın etkisiyle ilk dakikalarında oldukça etkisiz bir görünüm çizdi.
       8. dakikada Fatih’in düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı yine Fatih kullandı, kale sahasına sert ortalanan topu kaleci yumrukla uzaklaştırdı.
       19. dakikada Fatih’in sağ kanattan ortasına Alpay, penaltı noktasının gerisinden kafayla çok iyi vurdu, kaleci Marcos köşeye giden topu son anda kornere çeldi.
       20. dakikada Brezilya çok tehlikeli geldi. Rivaldo, Ronaldo’yu iyi kaçırdı; Ronaldo sağ kanattan atağa destek veren Cafu’nun önüne açtı. Cafu çok iyi vurdu; Rüştü aynı güzellikte kurtardı.
Brezilya'nın galibiyet golünü atan Ronaldo, oyunda kaldığı sürece savunmamızı oldukça zorladı.
       22. dakikada Rivaldo ceza alanı dışından çok sert vurdu, Rüştü sert gelen topu iyi kurtardı; önüne düşen topa Rolando bir kez daha vurdu, Rüştü yine başarılıydı.
       33. dakikada Türkiye çok tehlikeli geldi. Yıldıray topu iyi taşıdı, sağ kanattaki Hasan’ı gördü, Hasan ceza alanındaki Hakan’a atmak istedi ama top Hakan’ın arkasında kaldı.
Dış basın: Brezilya için kolay olmadı

       34. dakikada ceza alanı dışındaki karambolde top Rivaldo’nun önünde kaldı; Rivaldo kalabalık içinden çok iyi vurdu, Rüştü topu kornere çeldi.
       35. dakikada orta sahada kaybedilen topu Ronaldo sürdü, Rivaldo’ya pas verdi, bu futbolcunun kaleyi karşıdan görün bir pozisyonda ceza alanı dışından vuruşu az farkla auta gitti.
       39. dakikada Yıldıray kendi aldığı topla ilerledi, ceza sahasına giremeden arkadan çekildi. Kale sahasını karşıdan gören pozisyonda kazanılan serbest atışı Emre kullandı. Yaklaşık 25 metreden iyi vurdu ama top üstten auta gitti.
Brezilya karşısında çok iyi mücadele eden A Milli Takım, aradığı gole bir türlü ulaşamadı.

       42. dakikada Roberto Carlos defansın arkasında topla buluştu. Sol kanattan ceza alanına girdi, Alpay’ı geçti, sağ ayakla çok etkisiz vurdu, top Rüştü’de kaldı.
Brezilya’ya 1-0 yenilen A Milli Takım, 29 Haziran Cumartesi günü TSİ 14:00’te ev sahibi Güney Kore ile üçüncülük maçına çıkacak.

       45. dakikada ceza alanına yerden ortalanan topa Ronalda atak yaptı, topa dokunamadı, Rüştü’nün çeldiği top Edilson’un önüne düşmeden Rüştü bir kez daha topun yönünü değiştirdi ve tehlikeyi önledi. Rüştü’nün bu pozisyonda küçük bir sakatlık geçirmesiyle oyun bir süre durdu.
       
İKİNCİ YARI
       48. dakikada Roberto Carlos’la Brezilya tehlikeli geldi. Ronaldo topu ceza alanı dışında aldı, ceza alanı içine girdi, kalabalık defansın içinden burunla kaleye gönderdiği top Rüştü’nün eline çarptı, ama ağlara gitti.
Milliler’in yenilmesi üzüntü yarattı

       53. dakikada Fatih’in ceza alanına ortalamaya çalıştığı top defansa çarptı, yükseklik kazandı, kaleye giden topu kaleci kornere çeldi.
       60. dakikada Brezilya Ronaldo’yla geldi. Ronaldo ceza alanına girdiği anda Kleberson’u gördü. Bu futbolcunun vuruşu Rüştü’de kaldı.
       71. dakikada Cafu sağ kanattan topu taşıdı, ceza alanına iyi ortaladı, defansı geçen topu Luizao yatarak vurdu, top auta çıktı.
Kaleci Rüştü, etkili Brezilya ataklarında soğukkanlılığı ve başarılı kurtarışlarıyla büyük beğeni topladı.
       80. dakikada sol kanattan ceza alanına ortalanan topa Hakan ters direkte çok zor pozisyonda iyi vurdu, kaleci topu kornere çeldi.
       A Milli Takım’ın son dakikalarda Brezilya kalesinde kurduğu baskı sonuç getirmeyince, karşılaşma 1-0 sonuçlandı.
       
HASAN ŞAŞ ,G.KORE MAÇINDA YOK
       Hasan Şaş, Brezilya ile oynanan yarı final maçının son dakikalarında gördüğü sarı kartlı cezalı duruma düştü. Senegal maçından da sarı kartı bulunan Hasan, 29 Haziran Cumartesi günü Günüy Kore ile oynanacak olan 3.’lük maçında forma giyemeyecek.
       
 
       
    MSNBC News Brezilya üst üste 3. kez finalde
MSNBC News Ronaldo gol krallığında ilk sırada
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları