Home page
Haber Menüsü


Latin Müzik Günleri başladı
 
Koç Kültür Sanat Tanıtım ve İKSV organizasyonuyla gerçekleşen etkinlik 24 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.  
Los Van Van
 
NTV-MSNBC
23 Haziran—  Etkinlik kapsamında ülkemize gelecek olan müzisyenler, Latin dans müziğinin “hit” grubu, Los Van Van, Flamenko ve Küba’dan doğan uluslararası grup Barrio Chino, Latin geleneği, egzotik tatlar ve hip-hop enerjisiyle Si*Sé; Gelenek, ritm ve dansla bütünleşmiş şarkılarıyla Peru’dan bir ses Susana Baca...

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
24 HAZİRAN, PAZARTESİ
       Latin dans müziğinin “hit” grubu: Los Van Van
       Mutluluk, keder, başarı, düş kırıklığı…Gündelik hayatımızın parçaları olan bütün bu temalar, estetik ve ritm anlayışı ile birleştiğinde 30 yıllık bir geçmişi olan Los Van Van grubunun müzikal anlamda temelini oluşturuyor. Grubun solisti Juan Formell, Küba müzik geleneğinin en önde gelen besteci/müzisyenlerinden biri olarak Küba müzik tarihinde yerini alıyor. 1969 yılında müzik dünyasına giriş yapan Los Van Van grubu, Küba müziğine önemli katkılar sağlamış. Formell’in önderliğindekri grup, Karayip kökenli müziğini jazz ve rock elementleri ile harmanlamış ve Songo Rhythm’i yaratmıştır. Grubun müziğinde elektro keman, piano, charanga ahenkli flüt, Afro-Küba ritmlerinin bir araya getirdiği çok farklı bir tını var. Pek çok kıtada konserler veren grup hakkında sayısız belgesel, film ve video klip çekildi; grubun Latin dans müziği dünyasındaki hegamonyası 20 CD, 150’nin üzerinde beste ve satış rekorları kıran hitlerle de tescillendi.
       
25 HAZİRAN, SALI
       Flamenko ve Küba’dan doğan uluslararası bir müzik: Barrio Chino
       Barrio Chino müzisyenlerinin kalbinde yaşayan bu farklı müzik, flamenko ve Küba müziğinin melezi. Yunan buzukisinden, séfardi mandolinine, Arap-Endülüs perküsyonlarından, adaların çok sesliliğine kadar pek çok tınıyı içinde barındıran bu “sound” Barrio Chino’yu Latin müziğinde çok farklı bir yere yerleştiriyor. Grubun temelinde iki müzisyen var: Gil (gitar, mandolin, buzuki ve vokal) ve Sylvie (gitar, perküsyon ve vokal). Aniorte Paz, Antonio Negro (flamenko gitar), Riad Bensalem (doğu perküsyonları), Jerome Viollet (timbal, kajon), Said Chaibi (konga, bongo) ve Xavier Cortazar’ın (bas, akordiyon) katılımıyla daha da büyüyen bu grup, 1994 yılından beri dünyanın pek çok ülkesinde 400’ün üzerinde konser verdi. Halen Marsilya’da yaşamakta olan grubun müziğinin temelinde Küba, Akdeniz (İspanya, Fas ve Fransa) ve Karayip ezgileri yatıyor.
       
30 HAZİRAN, PAZAR
       Latin geleneği, egzotik tatlar ve hip-hop enerjisi: Si*Sé
       İki yıl önce şarkıcı Carol C ve DJ U.F.LOW tarafından kurulan Si*Sé, elektronik müziğin titreşimleri ile canlı enstrümanların ezgisini bir araya getiriyor. Carol C, “Biz New Yorklu bir grubuz ve New York’un tüm müzik geleneklerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Buna hip-hop, Latin ritmleri ve yavaş tempolu elektronik müzik de dahil. Bu bizim her gün gündelik yaşantımızda duyduğumuz seslerin bir sentezi; geleceğe bir giriş” diyor. Dominik Cumhuriyeti kökenli olan büyüleyici solist Carol C, şarkılarında yumuşaklık, gizli bir erotizm ve farklı bir “soul” ortaya koyuyor. Carol C, programcı/yapımcı/keyboard virtuozu U.F.LOW, iki kemancı (Jeannie Oliver and Olivia Martinez), perküsyoncu Neil Ochoa, basçı Morgan Phillips ve canlı davulcu Ryan Farley, deep drum ‘n’ bass’den “gelecekçi” Latin ritmine uzanan bu eklektik müziğe farklı bir boyut katıyorlar.
       
1 TEMMUZ, PAZARTESİ
       Gelenek, ritm ve dansla bütünleşmiş şarkılar, Peru’dan bir ses: Susana Baca
       Annesinden flamenkonun ilk adımlarını, babasından ise gitar çalmayı öğrenen Susana Baca, rumba dansçılarının filmlerini izleyerek ve Kübalı müzisyenleri radyoda dinleyerek büyüdüğünü anlatıyor. Baca, müzik ve şiiri birleştiren deneysel bir müzik grubu kurdu. Peru Modern Sanat Enstitüsü ve Peru Ulusal Kültür Enstitüsü’nden de aldığı burslarla ilk gösteri-dinletilerine başladı. Bu çalışmalarıyla Lima’da düzenlenen Agua Dulce Festivali’nde en büyük ödüle layık görüldü. Amacı, Peru insanının müziğini çalışmak, belgelemek ve bunu halkına geri vermekti. “Kendimi en iyi halkımın şiirleri ile ifade edebiliyorum. Bana birşeyler veren şarkılar hassas, hafif melankolik, ritmik ve şiirsel. Bazıları da biraz riskli! Repertuarım ise hem yeni hem de eski. Öyle de olması gerekli. Bazı geleneksel şarkılar kırsal hayata dair. Bazıları ise ritm ve dansla bir bütün; fastejo, lando ve golpe é tierra gibi. Daha kentsel olanlar ise vals, marinera ve Zamacueca tınıları taşıyor. Bir de tabi Afro-Peru kültürünün dışavurumunu taşıyan ritmik bileşimler var.”
       Albümleri: “Susana Baca” (1997), “Eco de Sombras” (2000)” ve “Espiritu Vivo” (2002).
       
       Latin Müzik Günleri
       Etkinlik tarihi: 24-25-30 Haziran-01 Temmuz 2002
       Bilet fiyatı: 25 mil.TL
       Etkinlikyeri: Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy
       Konser günlerinde, saat 20.00’de AKM önünden servis kaldırılacaktır.
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları