Home page

Haber Menüsü


Fransa'nın umutlarını azaltan ilk gol 22. dakikada geldi. Danimarka 67. dakikada durumu 2-0 yaptı.
Son şampiyon Fransa kupadan elendi
A Grubu’nun tartışmasız en büyük favorisi olarak gösterilen son şampiyon Fransa, oynadığı 3 grup maçında sadece bir puan toplayarak gol atamadan Dünya Kupası’na veda etti.
Incheon
NTV-MSNBC
    11 Haziran—  17. Dünya Kupası finallerinde A Grubu’nun favorisi Fransa, gruptaki son maçında Danimarka’ya 2-0 yenilerek elendi. Fransa’yı kupanın dışına iten goller 22. dakikada Rommedahl ve 67. dakikada Tomasson’dan geldi. Grupta oynanan diğer maçta ise Uruguay’la 3-3 berabere kalan Senegal ikinci tura yükselen ikinci takım oldu.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  DANİMARKA: 2 - FRANSA: 0
       Stat:
Dünya Kupası
       Hakemler: Vitor Melo Pereira (Portekiz), Carlos Matos (Portekiz), Elise Doriri (Vanuatu)
       Danimarka: Sorensen, Helveg, Laursen, Henriksen, N.Jensen, Gravesen, Tofting (Dk. 79 B.Nielsen), Poulsen (Dk. 76 Bogelund), Rommedahl, Tomasson, Jorgensen (Dk. 46 Gronkjaer)
       Fransa: Barthez, Candela, Thuram, Desailly, Lizarazu, Vieira (Dk. 71 Micoud), Makelele, Wiltord (Dk. 83 Djorkaeff), Zidane, Dugarry (Dk. 54 Cisse), Trezeguet
       Goller: Dk. 22 Rommedahl, Dk. 67 Tomasson
       Sarı Kartlar: Dk. 27 Poulsen, Dk. 71 N.Jensen (Danimarka), Dk. 8 Dugarry (Fransa)
       Seyirci: 50 bin 552
       
ELENEN ÜÇÜNCÜ ŞAMPİYON
       17. Dünya Futbol Şampiyonası finallerinde A Grubu’nun favorisi olarak Kupa’ya başlayan fakat bekleneni veremeyen Fransa, Dünya Kupası tarihinde ilk turda kupaya veda eden 3. “son Dünya Şampiyonu” unvanlı ekip oldu.
       Son şampiyon Fransa, gruptaki ilk maçında da Senegal’e 1-0 yenilmiş ikinci maçında ise Uruguay ile 0-0 berabere kalmıştı.
       2. tura geçebilmek için Danimarka’yı 2-0 yenmek zorunda olan Fransa, daha önceki kupalarda Dünya Şampiyonu olarak ilk turda elenen Brezilya ve İtalya ile aynı kaderi paylaşmış oldu.
       1938’deki kupada kendi evinde şampiyonluğu kazanan İtalya, 1950’deki 3. şampiyonada grupta 2. olup 2. tura çıkamamıştı. Kupalarda 4 şampiyonluğu bulunan Brezilya da 1962’de Şili’de Dünya Şampiyonu olduktan sonra 1966’da İngiltere’de grupta 3. sırada kalarak kupadan elenmekten kurtulamamıştı.
       
OLSEN: DİSİPLİNLE BAŞARDIK
       17. Dünya Kupası finallerinde, (A) Grubu’nda Fransa’yı yenerek grup lideri olan ve 2. tur vizesi alan Danimarka Milli Takımı’nda, teknik direktör Morten Olsen, “Kendimize güven ve disiplinle oynadık” dedi.
       (A) Grubu’nun, özellikle Fransa’nın ilk maçını yitirdikten sonra çok zor durumuna geldiğini vurgulayan Olsen, “Uruguay ve Senegal’in de kalitesini gördükten sonra işimizin çok zor olduğunu düşündük. Fransa karşısında iyi organize olmalıydık ve bunu disiplinimizle başardığımız inancındayım” diye konuştu.
       
ROMMEDAHL: KORKMUYORUZ
       “Gol attığıma inanamadım” diyen takımın yıldız oyuncusu Rommedahl, “Artık daha da başarılı olacağımızdan eminim” dedi. 2. turdan korkularının olmadığını ifade eden Rommedahl, “Rakibimizin İngiltere veya Arjantin olması farketmez” diye konuştu.
       
TREZEGUET: RÜYA SONA ERDİ
       17. Dünya Kupası finalleri öncesinde, turnuvanın en tehlikeli forveti olarak gösterilen, ancak finallerden gol atamadan ayrılan David Trezeguet, “1998’de başlayan rüya sona erdi” dedi.
       İtalya Ligi Şampiyonu FC Juventus’ta forma giyen Trezeguet, “Güzel bir öykünün sonu. 1998’de başladı ve bugün sona erdi. Futbolun kuralı bu” diye konuştu. Çok daha iyisini yapmak istediklerini belirten 24 yaşındaki golcü futbolcu, elendikleri için fazlasıyla üzgün olduklarını sözlerine ekledi.
       Trezeguet, 2000 Avrupa Şampiyonası finalinde, İtalya’ya attığı “Altın Gol” ile ulusal kahraman ilan edilmiş, Fransa-98 Dünya Kupası’nda attığı 1 golden sonra, bu finallerde patlama yapacağı iddia edilmişti.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları