Home page
Haber Menüsü


 
BM temsilcisi: Cenin’deki yıkım dehşet verici
Cenin mülteci kampını ziyaret eden Terje Roed-Larsen, “Yıkım akıllara durgunluk veriyor” dedi.
Cenin
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    18 Nisan—  BM’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Terje Roed-Larsen, BM ve Kızılhaç yetkilileriyle Cenin mülteci kampını gezdi. Roed-Larsen, “her şeyin deprem olmuş gibi yıkıldığını” belirtti. Roed-Larsen, “Bu, kesinlikle kabul edilemez, akıllara durgunluk veren bir dehşet” diye konuştu. İsrail ise, ordusunun Cenin mülteci kampında yıkıma neden olduğunu kabul ederken, katliam suçlamalarını reddetti.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       
       İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gideon Meir, BM’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Terje Roed-Larsen’in Cenin’i ziyaretinden sonra yaptığı açıklamaya yanıt verdi. “Uluslararası toplum ve basının Filistinlilerin katliam yalanına inandığını ve kanıt istemediğini” savunan Meir, kendisinin de Salı günü Cenin’e gittiğini anlattı ve “Yıkım var, katliam yok” dedi.
       
“CENİN İNTİHAR SALDIRILARININ BAŞKENTİ”
       Sözcü Meir, “birçok insan hakları militanının tersine, Roed-Larsen’in gerçeklerin farkında olduğunu, teröristlerin intihar saldırılarını başlattıkları yerleri ziyaret ettiğini ve İsrail’in neden Cenin’de olduğunu bildiğini” söyleyerek, Cenin’in “ne bir tatil köyü, ne de bir lunapark, Filistin terörünün, intihar saldırılarının başkenti olduğunu” ifade etti.
NTV Cenin kampında

       
İNGİLTERE ULUSLARARASI SORUŞTURMA İSTEDİ
       İngiltere, Cenin mülteci kampında meydana gelen olaylarla ilgili uluslararası soruşturma yapılmasını istedi. Dışişleri Bakanı Jack Straw, İsrail birliklerinin, Batı Şeria’daki operasyon sırasında ‘aşırı güç’ kullandıklarına dair kanıt bulunduğunu söyledi. Straw, “İsrail’in cevaplaması gereken güçlü bir dava var” diyerek, soruşturmanın, uluslararası Kızılhaç gibi bir teşkilat tarafından yapılmasının daha iyi olabileceğini belirtti.
       
5 KİŞİLİK MEZAR BULUNDU
       
  ORTADOĞU ATEŞ ALTINDA
FHKC liderinin oğlu öldürüldü
'Suriye saldırıları destekliyor'
İsrail'den Şam'a 8 'emir'
İsrail'de art arda saldırılar
Militanlara sürgün yeri bulundu
İsrailli aileden AB'ye dava
Cenin mülteci kampında devam eden arama-kurtarma çalışmalarında, enkaz altında bulunan cesetler ve ceset parçaları toplanıyor. Uluslararası kuruluşların yardım görevlileri, mülteci kampındaki birçok enkazın altından yardım isteyen insanların çağrılarının geldiğini bildiriyorlar. Filistinli yardım ekipleri, Cenin mülteci kampı yakınlarında içinde 5 Filistinlinin cesedi bulunan bir ‘toplu mezar’ ortaya çıkardıklarını açıkladılar. Mezardan 4 erkek ve 13 yaşında bir çocuğun cesedinin çıktığı bildirildi.
       
“BİNLERCE KAYIP VAR”
       Cenin mülteci kampında yaşananlarla yakından ilgilenen insan hakları örgütleri, ölü ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi alamadıkları için tepkili. Uluslararası Af Örgütü’nde (AI) çalışan Javier Zuniga, “Cesetler nerede? Yaralılar nerede? Yanıtlara ihtiyacımız var” diyerek tepkisine açığa vururken, bazı örgütler, görgü tanıklarına dayanarak kampta en az 300 kişinin öldüğünü, 8 bin ila 13 bin 500 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.
Katliamın kanıtları Cenin’de

       İsrail Savunma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, öldürülen Filistinlilerin sayısını 45 olarak açıklamıştı. İnsan hakları örgütleri temsilcileri, İsrail ordusunu, Cenin’de olanları örtbas etmekle suçluyor.
       
ARAP ÜLKELERİ BM SORUŞTURMASI İSTİYOR
Arama çalışmalarını izleyen bir yabancı yardım görevlisi, gördükleri karşısında sinir krizi geçiriyor.
       Arap ülkeleri, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyelerine dağıttıkları bir karar tasarı ile Cenin’de işlenen cinayetlerin BM tarafından soruşturulmasını talep ettiler. Arap ülkelerinin, BM’nin Cenin kampındaki olayları soruşturmak üzere bir komisyon kurmasını öngören tasarıyı Konsey üyelerine dağıttıkları ifade edilirken, diplomatik kaynaklar, ABD’nin, 1 ayda Ortadoğu ile ilgili olarak 4. bir karar tasarısının kabul edilmesine karşı çıktığını ve gerekirse vetosunu kullanabileceğini belirtiyorlar.
“Cenin’de geriye ölüm kaldı

       Filistinliler, İsrail askerlerinin Cenin kampında, teröristleri yakalamak adı altında yüzlerce kişiyi öldürdüklerini savunuyorlar. Ölü sayısı hakkında değişik açıklamalar yapan İsrail ordusu ise uluslararası kuruluşların temsilcileri ile gazetecilerin kampa girmelerine izin vermiyor.
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları