Home page
Haber Menüsü


19. Ankara Müzik Festivali
6-30 Mayıs tarihlerindeki festival, tadilat gören (MEB) Şura Salonunda gerçekleşecek.
AA
11 Nisan— Ankaralı sanatseverler Güher-Süher Pekinel kardeşleri, Trio Betico ile Survivor gruplarını, Bilkent Senfoni Orkestrası ile piyanist Gülsin Onay’ı, Jania Aubakırova’nın etnik cazını dinleyebilecekler.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başkent baharına renk katan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 1.5 yıl aradan sonra salonuna kavuşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’ndaki tadilat nedeniyle geçen yıl 5 ayrı salona dağılan festival, 6 Mayıs’taki açılış konserinde “evine” geri dönecek.
       Sevda-Cenap And Müzik Vakfı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Vakıf ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından, sivil katkı sağlamak için açılan kampanya ile başlanan tadilat çalışmaları, 1.5 yıl sonra tamamlandı. Salonun genişletme ve yenileme çalışmalarının, yaşanan ekonomik güçlükler nedeniyle yavaş ilerlemesi yüzünden geçen yıl Başkent’in değişik yerlerindeki salonlarda gerçekleştirilen etkinlikler, bundan böyle asıl mekanında sanatseverlere sunulacak.
       Özellikle akustiğinin iyi olmaması nedeniyle eleştirilen salon, “mevcut binanın sağladığı olanaklar çerçevesinde” yapılan değişikliklerin ardından 19. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin açılışında “görücüye” çıkacak.
       
FESTİVALDE BU YIL NELER VAR?
       Bilkent Senfoni Orkestrası ile piyanist Gülsin Onay’ın sahne alacağı açılış konserinde, orkestrayı Şef Yoel Levi yönetecek. Konser, 7 Mayıs’ta tekrarlanacak. Festivalde, 8 ve 9 Mayıs’ta Budapeşte Çigan Senfoni Orkestrası, 10 Mayıs’ta ise ABD’li “Melissa Thodos Dans Topluluğu”, Başkent’e konuk olacak. Müzikseverlerin “Rocky” filmleri için hazırladıkları “Burning Heart” ve “Eye of the Tiger” parçalarıyla tanıdığı ünlü rock topluluğu “Survivor”, festivalin bu yılki “ağır toplarından”...
       Ankara’da, 11 Mayıs Cumartesi günü seyirci karşısına çıkacak topluluk, vokalde Jimi Jamison, solo gitar ve geri vokalde Frankie Sullivan, bateri ve perküsyonda Marc Droubay, tuşlular ve geri vokalde Chris Groove, bas gitar ile geri vokalde Billy Ozello’dan oluşuyor. Festival kapsamında, 12 Mayıs’ta “Orfeon Oda Korosu” seyirciyle buluşacak. Nuova Compagnia Di Canto Populare, 13 Mayıs Pazartesi günü “La Volce del Drano-Buğdayın Sesi” müzikali ile sahne alacak.
       Perküsyon dörtlüsü “4-Mality” 14 Mayıs’ta, “Wiener Saloniker Oda Orkestrası” ise 15 Mayıs Çarşamba günü Başkent’e konuk olacak. Ulusal Sofya Balesi, 16 ve 17 Mayıs’ta, Bulgar-Alman ortak yapımı “Dört Gece Balesi” isimli yapıtı sunacak. Mozart, Rachmaninov, Bernstein, Copland, Gould ve Offenbach’ın müzikleriyle süslenen eser, Michael Pandoursky’nin imzasını taşıyor.
       “Trio Betico”, 18 Mayıs Cumartesi günü sahne alacak. Grupta, viyolonselde Edauardo Soto, piyanoda Eva Angulo, kemanda David Martinez yer alıyor.
       
KAPANIŞTA KUDÜS ORKESTRASI
       Kamil Erdem bas resitali 19 Mayıs Pazar günü, Steffen Schleiermacher’in “çağdaş piyano resitali” 20 Mayıs’ta izlenebilecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 21 Mayıs’ta izleyici karşısına çıkarken, Can Atilla’nın “Elektronik İmajlar” adlı gösterisi, 22 Mayıs Çarşamba günü sunulacak. “Orhan Ahıskal ve New Dimensions Ensemble”, 23 Mayıs’ta sahne alacak. “Prag Oda Orkestrası”, 24 ve 25 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak. Türk Silahlı Kuvvetleri Bandosu, 26 Mayıs Pazar günü, konuk Kazak Oda Orkestrası ise 27 Mayıs’ta görülebilecek. Jania Aubakırova’nın piyano resitali ve “Audio Fact” etnik caz konseri, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.
       “Kudüs Senfoni Orkestrası”nın ise festivalin 29 ve 30 Mayıs’taki kapanış konserlerinde sahne alması bekleniyor. Şef Lawrence Foster’ın yönetimindeki orkestra, konserde ünlü piyanist kardeşler Güher-Süher Pekinel ile aynı sahneyi paylaşacak. Vakıf yetkilileri, şu ana kadar orkestradan herhangi bir olumsuz yanıt almadıklarını ve kapanış konserinde grubun Başkent’e gelmesini beklediklerini kaydettiler.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları