Home page
Haber Menüsü


 
Jennifer Connelly, Altın Küre ve Bafta'dan sonra Oscar'ı da almak istiyor.
Jennifer Connelly’in son hedefi Oscar
“Akıl Oyunları”nın güzel oyuncusu, başarı merdivenlerini hızla tırmanıyor.
NTV-MSNBC
 
    10 Mart—  Yıllardır sinemanın içinde olan genç oyuncu, “A Beautiful Mind” filmindeki rolüyle ödülleri toplamaya başladı. Altın Küre ve Bafta’dan sonra Oscar’a da aday gösterilen güzel oyuncu, yıllardır bu noktaya gelmek için çabalıyor.  

   
 
       
    MSNBC News En iyi yönetmen: Ron Howard
MSNBC News Akıl Oyunları
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       New York doğumlu Jennifer Connelly’i hafızası kuvvetli izleyiciler 1985 yılında çevrilen “Phenomena” filminden hatırlarlar. Bu yıl 32 yaşına basacak olan genç yıldız, dünyanın en hareketli bölgesinde, Manhattan’da büyüdü. Babası giyim sektöründe çalışan Jennifer’in objektiflerle tanışması, reklamcılıkla uğraşan yakın bir aile dostunun onu dergi kapaklarına çıkarmasıyla başladı. Televizyon ve dergi reklamlarından sonra pek çok oyuncu gibi sinemaya adımını TV dizileri ile attı.
       Kariyerinde unutulmayan olaylardan biri herhalde Sergio Leone’in “Once Upon A Time in America” filminde rol almasıdır. Ünlü yönetmen filmi için dans edebilen genç bir kız arayınca, şans 14 yaşındaki Jennifer’e güler.
       Şarkıcılıkta bile fırsatı kaçırmaz, bir reklamda şarkı söyler. Yönetmen Dario Argento ise ona ilk ciddi oyunculuk imkanı tanır. Korku ve gerilim filmi Phenomena’da (1985) kamera karşısına geçer.
Jennifer, genç kızlığında..
       Film, Avrupa’da çok iyi karşılanmasına rağmen, ABD’li seyircilere seslenmeyeceği kuşkusuyla dağıtımcıların engeline takılır. Karşısına çıkan fırsatlara rağmen oyunculukta daha çok yol alması gerektiğine inanan Jennifer, klasik tiyatro ve doğaçlama alanında ünlü hocalar Roy London, Howard Fine ve Harold Guskin’den dersler alır. Bir kaç küçük filmden sonra fantastik filmlerin ünlü yönetmeni Jim Henson’un imzasını attığı, George Lucas’ın yapımcılığını üstlendiği “Labyrinth”de David Bowie ile birlikte rol alır (1986).
       The Rocketeer (1991) filminde rol arkadaşı Bill Campbell ile 5 yıl süren bir birlikteliği olan oyuncunun fotoğrafçı David Dugan’dan bir oğlu bulunuyor.
       The Rocketeer’in gişelerde başarısız olmasıyla uzun süre kendi kabuğuna çekilen oyuncu, sessizliğini lezbiyen bir öğrenciyi canlandırdığı John Singleton’un “Higher Learning” adlı çalışmasıyla bozar.
2002 Altın Küre'de kazandığı yardımcı kadın ödülü ile.
       Ancak Connelly’nin yükselişi için daha bir kaç yıla ihtiyaç vardır. Bir kaç yıl önce “Waking the Dead” ve ardından Darren Aronofsky’nin usta işi filmi “Requiem for a Dream”de rol alır. Özellikle son filmde epey zorlu bir rolün üstesinden başarıyla gelmesiyle dikkatleri üzerine çeker. Ed Harris’in yönetip oynadığı ve bizde fazla adı geçmeyen ama dışarda epey olumlu eleştiriler alan Amerikalı ressam Jackson Pollock’ı konu eden filmde, Pollack’ın sevgilisi rolünü oynar.
       Neyse ki, bu başarılarını unutturmadan Ron Howard’ın yönettiği “A Beautiful Mind- Akıl Oyunları” filminde dahi ama şizofrenik matematikçinin (Russell Crowe) eşi rolünde perdeye gelir.
  Jenniffer Connelly
Filmlerinden başlıcaları
'Akıl Oyunları' ile Oscar'a aday gösterildi.
Oscar’da 8 dalda aday olan film, bundan önce de sinemanın önemli ödüllerini aldı. Jennifer’in payına Altın Küre ve BAFTA’da en iyi yardımcı kadın dallarında verilen ödüllerdir. Oscar’da da şu anda en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında yarışan beş isim arasında yer alıyor.
       Yüzme, jimnastik, bisiklet gibi fiziksel aktivitilerle uğraşmaktan, kamp yapıp dağlara tırmanmaktan, kuantum fiziğine kafa yormaktan hoşlanan oyuncunun, ışıltılı ve dedikodusu bol Hollywood’da oturmayacağı açık.
Akıl Oyunları filminde
       İtalyanca ve Fransızca’yı mükemmel konuşan Jennifer Connelly, zaman buldukça çok sevdiği İtalya’ya gidip orada yaşıyor. Geçtiğimiz yıl Josh Charles’la birlikte olmaya başlayan oyuncunun 24 Mart akşamı dağıtılacak Oscar’da da ödül alıp almayacağı büyük merak konusu.
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları