Home page
Haber Menüsü



Geçtiğimiz bir yılda neler oldu?
Fazlasıyla hareketli bir yılı geride bıraktık. Neler olup bittiğini bir kez daha hatırlamak ister misiniz?
Kültür Sanat Servisi
NTV-MSNBC
    31 Aralık—  Geriye doğru bir hatırlatma yaparsak; “Sultans of the Dance” ile coştuk; Necati Cumalı’yı, Alberto Korda’yı, Anthony Quinn’i, Vedat Kosal’ı, Jorge Amado’yu, Jack Lemmon’u, Fikret Kızılok’u, Pauline Kael’i, Isaac Stern’i, George Harrison’u kaybettiğimiz için üzüldük; Ferzan Özpetek, Orhan Pamuk, Nuri Bilge Ceylan ile gururlandık. Sting’ten Gasparyan’a pek çok ünlüyü ağırladık. Daha fazla bilgi aşağıda...  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
ARALIK 2001
       28 Aralık-- Kamuoyunda “Birinci Perde Operasyonu” olarak bilinen davada, aralarında eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil ile eski Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya’nın da bulunduğu 15 sanık beraat etti.
       26 Aralık— “Emret Bakanım-Yes Minister” adlı TV dizisiyle ünlenen Sir Humphrey Appleby karakterini canlandıran Nigel Hawthorne 72 yaşında öldü.
       21 Aralık— Yüzüklerin Efendisi gösterime girdi.
       20 Aralık— 59. Altın Küre Adayları açıklandı. “Yüzüklerin Efendisi”, “A Beautiful Mind”, “In the Bedroom” En İyi Dramatik Film dalında adaylar arasında. Ödüller 20 Ocak 2002 akşamı açıklanacak.
       18 Aralık— Ünlü Fransız şarkıcı Gilbert Becaud öldü.
       14 Aralık— “Film Four.com” sinemanın en iyi oyuncusunu seçmek için bir oylama yaptı. Birinciliği robert De Niro alırken Al Pacino ikinci, Kevin Spacey üçüncü oldu.
       13 Aralık— Avni Dilligil ödüllerinde Nazım Hikmet’in yazdığı ve Kenan Işık’ın yönettiği “İvan İvanoviç var mıydı, yok muydu?” adlı oyun “Yılın En Başarılı Yapımı” ödülünü aldı.
       11 Aralık— 24. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. “İvan İvanoviç var mıydı, yok muydu?” Yılın En Başarılı Yapımı, Sumru Yavrucuk ve Burak Sergen de yılın en başarılı oyuncuları seçildiler.
       8 Aralık— Ocean’s Eleven filminin yıldızları İncirlik’teki Amerikan üssüne geldiler.
       6 Aralık— ABD’de Ulusal Eleştirmenler Birliği ‘Moulin Rouge’u 2001’in en iyi filmi ödülüne layık gördü.
       5 Aralık— Walt Disney 100 yaşını kutladı.
       5 Aralık— Ankara, Bursa, İzmir ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen “7. Avrupa Filmleri Festivali” kapsamında bu yıl ilk kez verilen izleyici ödülünü, Garri Bardine’nin “Adagio” adlı filmi kazandı.
       4 Aralık— Billboard müzik ödülleri verildi. 2001’in en iyi kadın sanatçısı bu yıl bir çok ödüle layık görülen Alicia Keys, en iyi erkek sanatçısı ise Shaggy. Yılın en iyi grubu ödülünü de liste başlarından inmeyen şarkılarıyla Destiny’s Child aldı.
       
KASIM 2001
       30 Kasım— George Harrison hayatını kaybetti.
       29 Kasım-- Nuri İyem’in retrospektif sergisi açıldı. Sanatçının eserleri 13 Aralık 2001 tarihine kadar Tepebaşı TÜYAP İstanbul Sergi Sarayı’nda sanatseverlere sunuluyor.
       27 Kasım— Sophia Loren’e De Sica ödülü verildi.
       26 Kasım— Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yapmış olduğu “Mayıs Sıkıntısı” filmi, Tayland’ın başkenti Bangkok’da düzenlenen Bankok Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülünü kazandı. Bu ödülle filmin yalnızca uluslararası alandaki ödüllerinin sayısı 16’ya yükselmiş oldu.
       22 Kasım— İrlandalı rock grubu U2’nun “The Jashua Tree” adlı albümü, İngilizler tarafından tüm zamanların en iyi albümü seçildi.
       19 Kasım— Harry Potter rekor kırdı. Kuzey Amerika’da gösterime giren film, 93.5 milyon dolar hasılat elde etti.
       16 Kasım— Dört Nikah Bir Caneze’nin kadın oyuncusu öldü. Filmde Hugh Grant’in ev arkadaşı rolünü üstlenen Charlotte Coleman 33 yaşındaydı.
       15 Kasım— Amerika’nın en prestijli ödülü olarak kabul edilen “National Book Awards”ın sahibi “The Twenty-Seventh City” ve “Strong Motions” gibi kitaplarıyla tanınan Jonathan Franzen oldu.
       14 Kasım— Türk sineması 87 yaşına bastı.
       12 Kasım— Rock yıldızı olduğu dönemde İslam dinini seçerek Yusuf İslam adını alan Cat Stevens, yeni çıkan “Bismillah” adlı albümünün tanıtımı için İstanbul’a geldi.
       10 Kasım— ‘Guguk Kuşu’nun yazarı Ken Kesey yaşamını yitirdi.
       10 Kasım— Eski The Beatles elemanlarından George Harrison’un, New York’taki bir hastanede kanser tedavisi gördüğü bildirildi.
       9 Kasım— MTV ödülleri dağıtıldı. En iyi erkek sanatçı ödülüne İngiliz Robbie Willams ile en iyi kadın ödülüne Jennifer Lopez’in layık görüldüğü törende, rap-rock tarzında müzik yapan ABD’nin “Limp Bizkit” grubu 3 ödüle birden sahip olurken, İngiliz Craig David en iyi R&B ve İngiliz ve İrlanda’nın en iyi performansı dallarında 2 ödüle layık görüldü. Daha önce Faithless grubunda vokal yapan Dido, en iyi yeni performans ödülünü alırken, Eminem en iyi Hip Hop, Blink 182 en iyi Rock grubu seçildi. En iyi pop performansı ödülü ise ABD’li Anastacia’ya verildi.
       8 Kasım— TEB Ankara Ödülüne, “Ghetto” oyundaki başarısından dolayı yönetmen Erhan Gökgücü ve yapımda rol alan sanatçılar değer görüldü.
       7 Kasım— 13. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında verilen “2001 Aziz Nesin Emek Ödülü”nü, Türk sinemasının büyük ustası Ömer Lütfi Akad aldı.
       6 Kasım— 1909 Viyana doğumlu sanat tarihi uzmanı Sir Ernst Gombrich hayata veda etti.
       3 Kasım— 20 TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı açıldı. Fuar 11 Kasım’a kadar sürecek.
       
EKİM 2001
       30 Ekim— Latin Grammy müzik ödülleri, sahiplerini buldu. İspanyol şarkıcı Alejandro Sanz “El Alma Al Aire” adlı albümüyle, yılın plağı, albümü, şarkısı ve En İyi Erkek Sanatçısı ödüllerine layık görüldü.
       30 Ekim— Depeche Mode, “The Exciter” adlı son albümünün tanıtımı için İstanbul’da konser verdi.
       30 Ekim— Michael Jackson’ın beklenen albümü ‘Invincible’ çıktı.
       30 Ekim— İngiliz Q dergisinin geleneksel müzik ödüllerinde bu yıl rock grubu Radiohead, dünyanın en iyi grubu ödülünü aldı.
       26 Ekim— Dormen Tiyatrosu perdelerini kapattı. 46 yıldır sanatseverlere kaliteli oyunlar sunan tiyatro, ekonomik krize boyun eğdi.
       23 Ekim— Ünlü bestekar ve söz yazarı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın 50. sanat yılı, düzenlenen bir geceyle kutlandı.
       19 Ekim— 12. Efes Pilsen Blues Festivali başladı. Festival 7 Kasım tarihine kadar sürecek.
       19 Ekim— 19-28 Ekim günleri arasında düzenlenen 3. New York Türk Film Festivali’nde 17 Türk filmi gösterildi.
       18 Ekim— ‘Que Sera, Sera’nın bestecisi Jay Livingston 86 yaşında öldü.
       18 Ekim— İngiltere’nin en prestijli edebiyat ödülü olan Brooker’ı ikinci kez kez yazar Peter Carey kazandı.
       17 Ekim— Amerika’nın komedyenleri arasında dağıtılan Mark Twain ödülünü Whoopi Goldberg aldı.
       17 Ekim-- Şair-sinemacı Orhon Murat Arıburnu anısına bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen geleneksel “Arıburnu Ödülleri” sahiplerini buldu. En İyi Film; “Filler ve Çimen” (Derviş Zaim) oldu.
       14 Ekim— Frankfurt Kitap Fuarı Barış Ödülü filozof ve sosyolog Jürgen Habermas’ın oldu.
       13 Ekim-- 6. İstanbul Saydam Günleri başladı. Profesyonel fotoğrafçılarla amatörleri, ustalarla öğrencileri yan yana getiren etkinlik 21 Ekim’e kadar sürüyor.
       13 Ekim— Trash metal grubu Anthrax, son günlerde ABD’de birbiri ardına patlak veren şarbon (anthrax) vakalarının ardından adını değiştirmeyi düşündüğünü açıkladı.
       12 Ekim— Orkestra şefi Hikmet Şimşek, 77 yaşında hayata veda etti.
       11 Ekim— 2001 Nobel Edebiyat Ödülü, Trinidad doğumlu İngiliz yazar V.S. Naipaul’a verildi.
       10 Ekim— Selçuklu hükümdarı I. Alaeddin Keykubat’ın gerçek portresi kazınmış bir mühür, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi yakınlarında bulundu.
       8 Ekim— İstanbul Sanat Fuarı 11 yaşında. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.ve Sanat Galericileri Derneği işbirliği ile hazırlanan İstanbul Sanat Fuarı / ART-İST 2001, 14 Ekim tarihine kadar sürecek.
       7 Ekim-- “The Matrix Reloaded”ın oyuncu kadrosunda olan Gloria Foster yaşamını yitirdi.
       5 Ekim— Avustralyalı ikili Savage Garden dağıldı.
       5 Ekim— 38. Altın Portakal Film Fesitvali’nde en iyi film olarak Handan İpekçi’nin yönettiği “Büyük Adam Küçük Aşk” seçildi. Festivalde iki filmiyle yarışan Zeki Demirkubuz da, “Yazgı” ile en iyi yönetmen ödülüne değer görüldü. Festivalin iddialı yapımlarından “Vizontele”nin başrol oyuncularından Altan Erkekli en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken; aynı filmdeki rolüyle Demet Akbağ en iyi kadın oyuncu ödülünü, “Şarkıcı” filminde oynayan Yeşim Salkım’la paylaştı.
       3 Ekim— UNESCO, Nazım Hikmet’in 100. doğum yılı olan 2002’yi “Nazım Hikmet Yılı” olarak kutlayacak.
       3 Ekim— 11. Akbank Caz Festivali başladı. Festival 13 Ekim’e kadar sürecek...
       1 Ekim— Dünyanın önde gelen gerçeküstücü yazarlarından biri olarak kabul edilen Rumen Gellu Naum, 86 yaşında kalp krizinden Bükreş’te öldü.
       
EYLÜL 2001
       23 Eylül— Dünyanın en büyük kemancılarından biri olarak kabul edilen Rus asıllı Amerikalı kemancı Isaac Stern, New York’ta 81 yaşında öldü.
       21 Eylül— İkiz Kuleler filmlerden çıkarılıyor. Konuları New York’ta geçen “Zoolander”, “Serendipity”, “Spider Man-Örümcek Adam” ve Al Pacino’nun “People I Know” adlı filmlerin yanı sıra Guy Pearce’ın rol aldığı “Time Machine” adlı yapımdan ikiz kuleler rötuşlanacak.
       21 Eylül-- Hüseyin Çağlayan ilk kez Türkiye’de. Dünyaca ünlü moda tasarımcısı, 22 Eylül - 17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Uluslararası Istanbul Bienali çerçevesinde ilk kez eserlerini Türkiye’de sergileyecek.
       21 Eylül— Türk Folk müziğinin ünlü sesi Fikret Kızılok (1946 doğumlu) böbrek ve kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti. Sanatçı, 7 Temmuz 2001 tarihinde Bodrum’da kalp krizi geçirmiş İstanbul’a getirilerek Alman Hastanesi’nde kalp pili değiştirilmişti.
       21 Eylül-- Stanley Kubrick’in ölümsüz eseri “2001: A Space Odyssey- 2001 Uzay Yolu”nu ABD’de Kasım ayında yeniden gösterime girecek.
       20 Eylül— Orhan Pamuk’un romanı, “My Name is Red” Amazon.com’da “hardcover fiction bestsellers” listesinin 4. sırasında yer alıyor.
       17 Eylül— Türklerin en beğendiği filmler internet üzerinden belirlendi ve İstanbul Bienali kapsamında “Eşkıya”, “Vizontele”, “Ucuz Roman” ve “Dövüş Kulübü” en beğenilen filmler olarak dev ekranlarda halka gösterilecek.
       16 Eylül— Amerikalı sinema oyuncusu Dorothy McGuire 85 yaşında öldü.
       16 Eylül— 26. Toronto Film Festivali’nde büyük ödül Fransız filmi “Amelie”ye verildi.
       14 Eylül— Kuş resimleriyle tanınan Ressam Salih Acar öldü.
       13 Eylül-- Film şirketleri terörizm konulu “Collateral Damage” ve “Big Trouble” filmlerinin gösterimlerini erteledi.
       12 Eylül— PJ Harvey’e Mercury ödülü verildi.
       10 Eylül— Sessiz sinemanın yıldızı Julie Bishop öldü.
       8 Eylül— Bu yıl 58.’si yapılan Venedik Film Festivali’nde Mira Nair’in “Muson Düğünü” adlı filmi, “Altın Aslan” ödülünü aldı.
       8 Eylül— Deep Purple’ın İstanbul konseri iptal edildi.
       8 Eylül— Michael Jackson 30. sanat yılını kutladı.
       7 Eylül— MTV Video Müzik Ödülleri’nde 9 dalda aday olan Fatboy Slim, sahneden 6 ödülle ayrıldı.
       6 Eylül— Devlet Tiyatrosu’ndan emekli oyuncu Aclan Sayılgan (77), İzmir’de öldü.
       4 Eylül— İranlı yönetmen Cafer Penahi’nin “Daire” filmi, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu’nun 2001 yılı “en iyi film” ödülünü kazandı.
       4 Eylül— 25. Montreal Film Fesitvali’nde İran yapımı “Baran” ve Macaristan filmi “Torzok” büyük ödülü paylaştılar.
       3 Eylül— Sinema eleştirmeni Pauline Kael öldü.
       3 Eylül— Flüt sanatçısı Prof. Cahit Koparal öldü.
       
AĞUSTOS 2001
       31 Ağustos— Türkiye Yazarlar Sendikası, Kültür Bakanlığı ve Trakya Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Balkan Yazarları Buluşması”, 31 Ağustos-3 Eylül günlerinde gerçekleştirilecek.
       30 Ağustos— Ünlü sinema oyuncusu Francisco Rabal, 75 yaşında öldü.
       30 Ağustos-- Kübalı müzisyen Frank Emilio Flynn, öldü.
       30 Ağustos— Tiyatro sanatçısı Metin Çetiner, vefat etti.
       26 Ağustos-- ABD’li şarkıcı Aaliyah, Bahamalar’da düşen uçakta hayatını kaybetti.
       25 Ağustos— Fransız şarkıcı ve oyuncu Philippe Leotard öldü.
       24 Ağustos-- Nazım Hikmet, Orhan Veli, Oktay Rıfat, Melih Cevdet, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Bülent Ecevit’in şiirlerini İsveççe’ye çeviren Anne Marie Özkök yaşamını yitirdi.
       24 Ağustos— Amerikalı pop yıldızı Michael Jackson’ın Ekim ayında piyasaya sürülecek son albümünün, 30 milyon dolara (yaklaşık 44.2 trilyon TL) malolacağı açıklandı.
       20 Ağustos— Kudsi Erguner’in “Islam Blues” adlı yeni çalışması piyasaya çıktı.
       20 Ağustos— Küba devriminin sembol ismi, “Ernesto Che Guavera”‘nın kendi çektiği fotoğraflar Küba’da ilk defa sergileniyor.
       19 Ağustos— Ayasofya ve Kariye’nin özel çekimlerle gerçekleştirilen fotoğrafları Paris, Couvent des Cordelier’de sergilenmeye başladı. Ahmet Ertuğ, Ahmet Kocabıyık ve Borusan işbirliği sonucunda oluşturulan sergi, 4 Eylül’e kadar açık.
       18 Ağustos— Ünlü tiyatro sanatçısı Selim Naşit Özcan ölümünün 1. yıldönümünde kabri başında anıldı.
       16 Ağustos— Abdullah Rıza Ergüven’in İsveç’te hayata veda ettiği açıklandı.
       15 Ağustos— Yamyam doktor “Hannibal Lecter”, internet üzerinden yapılan bir oylamayla sinema tarihinin “en kötü adam”ı seçildi.
       13 Ağustos— 54. Locarno Film festivalinde Altın Leopar Maurizio Sciarra’nın yönettiği “Alla Rivoluzione Sulla Due Cavalli” adlı filmine verildi.
       11 Ağustos— Rus yönetmen Stanislav Rostotski, 79 yaşında öldü.
       7 Ağustos— Brezilyalı yazar Jorge Amado 88 yaşında öldü.
       7 Ağustos-- Ağız mızıkası ustası Larry Adler öldü.
       6 Ağustos— Ben Affleck, alkol tedavisinde olduğunu açıkladı.
       4 Ağustos-- Cazın Babası 100 yaşında. New Orleans’ta 4 Ağustos 1901’de doğan Louis Armstrong’un bu yıl 100’üncü doğumgünü.
       3 Ağustos— Bilimkurgu alanında ödüllü yazar Poul Anderson, 74 yaşında öldü.
       3 Ağustos— Malezya’da “Black Metal” müziği haram ilan edildi.
       3 Ağustos— ABD’deki Yazarlar Derneği, ülkede şimdiye kadar yazılmış en iyi 10 senaryoyu belirledi. İlk üç sırada Citizen Kane (1941); Casablanca (1942) ve 3- The Godfather I (1972) bulunuyor.
       2 Ağustos-- Geçtiğimiz hafta hastaneye yatırılan Mariah Carey’in, “duygusal ve fiziksel çöküş” nedeniyle psikiyatrik tedavi gördüğü açıklandı.
       1 Ağustos— 1 Ağustos 1981 günü yayına başlayan MTV, 20. yaşını kutladı.
       1 Ağustos— Uluslararası İzmit Sokak Tiyatrosu Festivali bu yıl 1-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor.
       1 Ağustos— İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri dağıtıldı. “En İyi Oyun Ödülü”, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda (İDT) Nur Subaşı’nın sahneye koyduğu Vüsat O. Bener’in “Ihlamur Ağacı” adlı yapıtı oldu.
       
TEMMUZ 2001
       31 Temmuz— Pierce Brosnan’ın dördüncü kez başrol oynayacağı 20. James Bond filmi, 2002 yılının başlarında Yeni Zelandalı yönetmen Lee Tamahori tarafından çekilmeye başlanacak.
       30 Temmuz— Sazın usta sanatçısı Neşet Ertaş 20 yıl aradan sonra Türkiye’de konser verdi.
       25 Temmuz-- Cem Sultan’ın hayatını romanlaştıran yazar Edouard Sablier, bu eseriyle Academie Françaıse’in “2001-Diane Potier-Boes Gümüş Madalya” ödülünü kazandı.
       24 Temmuz— Yazar Eudora Welty öldü. Pulitzer ödüllü Amerikalı kadın yazar, 92 yaşındaydı.
       19 Temmuz— Ünlü folk şarkıcısı Mimi Farina öldü.
       17 Temmuz— Amerikan pop kültürünün en önemli temsilcilerinden kabul edilen Andy Warhol’un, “Sanatı ve Yaşamıyla Andy Warhol” adlı sergisi Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi’nde açıldı.
       16 Temmuz— 8. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında Sting İstanbullu hayranlarıyla buluştu.
       16 Temmuz— Elton John Efes’te online da yayınlanan bir konser verdi.
       13 Temmuz-- 15. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın galibi Rusya Federasyonu ekibi oldu.
       12 Temmuz— Dianne Reeves ve Wayne Shorter Açık Hava’daydı...
       11 Temmuz-- Rahmi Koç Müzesi, Restore edilen eski Hasköy Tersanesinde, 11 Temmuz’dan itibaren müze olarak hizmet vermeye başladı.
       10 Temmuz— Leonardo da Vinci’nin “Horse and Rider” adlı eseri Londra’daki Christie’s müzayade salonunda 11,4 milyon dolara (yaklaşık 15 trilyon TL) satıldı. Christie’s’den yapılan açıklamada, bunun şimdiye kadar Vinci’nin eserine verilen en yüksek fiyat olduğu bildirildi.
       10 Temmuz-- Bodrum’da önceki gün kalp krizi geçiren ve tedavisi Alman Hastanesi’nde sürdürülen sanatçı Fikret Kızılok iyi olduğunu açıkladı.
       10 Temmuz— PJ Harvey, son albümü “Stories From The City, Stories From The Sea”yle İstanbul’da.
       8 Temmuz-- Rock müziğinin dahileri Nick Cave & The Bad Seeds, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde konser verdi.
       6 Temmuz— 8. İstanbul Caz Festivali başladı. Festival 21 Temmuz’a kadar sürecek.
       4 Temmuz— Amerikan film endüstrisi oyuncuları ve film şirketleri arasında, yedi haftadır devam eden pazarlıklar anlaşmayla sonuçlandı.
       4 Temmuz— “The Apprenticeship of Duddy Kravitz” romanıyla tanınan gazeteci-yazar Mordecai Richler, 70 yaşında öldü.
       3 Temmuz-- Jan Garbarek, İzmir’den sonra İstanbul Aya İrini’de konser verdi.
       3 Temmuz-- Amerika’nın Metallica’dan sonraki en önemli thrash metal grubu Megadeth İstanbul’da konser verdi.
       3 Temmuz— Burhan Öçal ve Mercan Dede Montreal Uluslararası Jazz Festivali’nde sahneye çıktı.
       1 Temmuz— Time dergisi ABD’nin en iyi yönetmeni olarak Ang Lee’yi gösterdi.
       1 Temmuz-- Country müziğin önde gelen gitaristlerinden Chet Atkins, 77 yaşında yaşamını yitirdi.
       
HAZİRAN 2001
       28 Haziran— Hollywood’un çok yönlü oyuncusu Jack Lemmon 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.
       27 Haziran— Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Ukraynalı sanatçı Alexandr Kostenko kazandı.
       27 Haziran— Finlandiyalı yazar Jansson 86, İtalyan şair ve yazar Romano 94 yaşında öldü.
       27 Haziran— Yunus Nadi ödülleri belli oldu. Şiir dalında Raif Özben, öykü dalında İnci Aral, roman dalında Zülfü Livaneli ve fotoğraf dalında Yavuz Sevimli’ye ödül verilmesi kararlaştırıldı.
       26 Haziran— Mark Twain’in “A Murder, a Mystery and a Marriage” isimli öyküsü 126 yıl sonra yayınlandı.
       24 Haziran— Ferzan Özpetek’in son filmi “Cahil Periler”, Roma’daki Yabancı Basın Merkezi’nin 42. Globo d’oro Film Festivalinde üç ödül aldı.
       22 Haziran— Blues sanatçısı John Lee Hooker öldü.
       13 Haziran— Amerikan Film Enstitüsü, bugüne kadar çevrilen en iyi korku- gerilim filmi 1960 yılında Alfred Hitchcock tarafından çekilen “Psycho” olduğunu açıkladı.
       11 Haziran— 5 Aralık 1791 yılında 35 yaşındayken ölen dahi besteci Mozart’ın ölüm nedeni olarak Trişinoz hastalığı gösterildi.
       11 Haziran— İlaria Alpi Uluslararası Özel Ödülü’nün 7.’si Türkiye’den Nadire Mater ile İspanya’dan Carmen Gurruchaga’ya verildi.
       9 Haziran— 29. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali başladı. Festival 3 Temmuz tarihlerine kadar sürdü.
       9 Haziran— Venedik Bienali 9 Haziran-4 Kasım 2001 tarihleri arasında yapılacak. Türkiye “Kokulu Bahçe” sergisi ile yer alıyor.
       8 Haziran— Doris Lessing’e Asturias ödülü verildi.
       4 Haziran— Ünlü piyanist Vedat Kosal öldü.
       4 Haziran— Sinemanın Zorba’sı, Hz. Hamza’sı, Onasis’i, Matadoru, ressamı, 2 Oscar ödüllü Anthony Quinn’i 86 yaşında kaybettik.
       4-14 Haziran arasında İstanbul Rumeli Hisarı’nda bir tiyatro şenliği düzenlendi.
       
MAYIS 2001
       31 Mayıs— Sinema Yazarları Derneği 1 Haziran 2000’den bu yana Türkiye’de gösterime giren yabancı filmleri değerlendirdi. Ang Lee”nin “Kaplan ve Ejderha” adlı filmi en iyi yabancı film seçilirken, listede, Steven Sodelberg’in “Trafik” filminin ikinci, Lars Von Trier’in “Karanlıkta Dans”ının ise üçüncü sırada yer aldığı bildirildi.
       25 Mayıs-- Ünlü devrimci Che Guevara’nın ünlü fotoğrafını çeken Alberto Korda öldü.
       20 Mayıs— Türk opera sanatçısı Burak Bilgili, dünyanın en büyük medya şirketlerinden Alman Bertelsmann’ın düzenlediği “yeni sesler” adlı müzik yarışmasında birinci oldu.
       20 Mayıs— 54. Cannes Film Festivali’nde, İtalyan yönetmen Nanni Moretti’nin “Oğulun Odası” (The Son’s Room) adlı filmi “Altın Palmiye”yi aldı. Jüri büyük ödülünü ise, Isabelle Huppert’in “en iyi kadın”, Benoit Magimel’in “en iyi erkek oyuncu” ödüllerini aldığı, Avusturyalı yönetmen Michael Haneke’nin yönettiği “Piyano Öğretmeni” (The Piano Teacher) filmi aldı.
       19 Mayıs— “Bedia Muvahhit Ödülü”ne, Şehir Tiyatrosu oyuncularından Betül Kızılok layık görüldü.
       15 Mayıs— ‘The Exorcist- Şeytan’ filminde peder Damien Karras’ı canlandıran Jason Miller 62 yaşında öldü.
       14 Mayıs— İtalyan sinemasının büyük ustalarından 78 yaşındaki Bolognini, Roma’daki evinde yaşamını yitirdi.
       13 Mayıs— Türkiye’de “Her Otostopçunun Galaksi Rehberi” adlı kitabıyla tanınan ünlü İngiliz bilim kurgu yazarı Douglas Adams öldü.
       11 Mayıs— Francis Ford Cappola’nın 1979 yapımı filmi “Apocalypse Now- Kıyamet” 22 yıl sonra 53 dakikalık uzun haliyle yeniden Cannes’da gösterildi.
       11 Mayıs— Ömer Seyfettin ödüllerinde “Dedemin Sevdaları” adlı hikaye ile katılan Zafer Altunkozaoğlu birincilik kazandı.
       8 Mayıs— Bu yıl 4.’sü düzenlenen İstanbul Uluslararası Kukla Festivali başladı.
       7 Mayıs-- 5. İstanbul Uluslararası Grafik Tasarım Günleri 7-11 Mayıs 2001 tarihlerinde gerçekleştiriliyor.
       7 Mayıs— Karikatürist Lütfi Küçük vefat etti.
       6 Mayıs-- İngiliz müzisyen Sting, insan hakları ve çevre konularındaki çalışmalarından dolayı “Halil Cibran İnsanlık Ruhu” ödülüne layık bulundu.
       3 Mayıs— Yunanlı yazar Vasili Vasilikos’un “Z” adlı romanına ilham kaynağı olan 70 yaşındaki Emanuil “Tiger” Haciapostolu ve yaşıtı Emanuil Emanuilidis, önceki gün birkaç saat arayla öldü.
       3 Mayıs-- “Sultans of the Dance” gösterisi büyük ilgiyle karşılandı.
       
NİSAN 2001
       28 Nisan— Pavarotti 40. sanat yılını kutladı.
       28 Nisan— 18. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 28 Nisan - 16 Mayıs arasında klasikten popa, jazdan folklora geniş bir programa sahip.
       24 Nisan— Yayınlandığı 1997 yılından bu yana dünyanın pek çok ülkesinde çocukların hayranlığını kazanan ve Hollywood’da filmi çekilmekte olan “Harry Potter” adlı çocuk romanı, tüm Türkiye’de satışa sunuldu.
       23 Nisan-- Kültür Bakanlığı, Tokyo’da düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı’na katıldı.
       21 Nisan— Ünlü İtalyan orkestra şefi Giuseppe Sinopoli, Almanya’da Deutsche Oper adlı Alman operasında verdiği konser sırasında kalp krizi geçirerek öldü.
       18 Nisan— Robert Redford’un oynadığı “Downhill Racer” (1969) ve “The Candidate” (1972) filmleriyle tanıdığımız yönetmen Michael Ritchie, 62 yaşında öldü.
       17 Nisan-- ABD’de gazetecilik, edebiyat ve müzik dallarında üstün hizmetlerde bulunan ve üstün başarı gösterenlere verilen en saygın ödüllerden biri olan 2001 Pulitzer Ödülleri açıklandı. Roman dalında Michael Chabon, geçen yıl yayınlanan “The Amazing Adventures of Kavalier & Clay” adlı eseriyle büyük ödülün sahibi oldu. Şiir dalında ise Stephen Dunn “Different Hours” adlı kitabı ödül aldı.
       16 Nisan— Punk müziğinin efsane isimlerinden Joey Ramone, New York’ta 49 yaşında hayata gözlerini yumdu.
       16 Nisan— Afife Jale Ödüllerinde “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu” ödülüne İstanbul Devlet Tiyatrosu’nca sergilenen “Leenane’in Güzellik Kraliçesi” adlı oyun değer görüldü. “Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü” ise ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen’e verildi.
       13 Nisan— Marlon Brando zatürree kuşkusuyla Los Angeles’te hastaneye kaldırıldı.
       10 Nisan— Philip Roth “The Human Stain” adlı romanıyla ikinci kez Amerika’nın en saygın edebiyat ödüllerinden biri olan PEN/ Faulkner’ı kazandı.
       9 Nisan— Buena Vista Social Club kemancısı 55 yaşındaki Pedro Depestre sahnede hayata veda etti.
       3 Nisan— Sadri Alışık Ödülleri dağıtıldı. Sinema dalında en iyi erkek oyuncu ödülü Yılmaz Erdoğan’a verilirken, en iyi kadın oyuncu ödülü Nilüfer Açıkalın ve Elvin Beşikçioğlu arasında paylaştırıldı. Tiyatro dalında en iyi erkek oyuncu ödülüne Haluk Bilginer, en iyi kadın oyuncu ödülüne ise eşi Zuhal Olcay değer görüldü.
       1 Nisan— Modern Caz Quartet’in kurucusu John Lewis, 80 yaşında prostat kanserine yenik düştü.
       
MART 2001
       27 Mart-- Türk Başarı Ödülleri Kurulu (TBÖK) tarafından düzenlenen 1. Özdemir Hazar Tiyatro Ödülleri 22 tiyatro sanatçısına verildi.
       26 Mart— İsmail Dümbüllü Ödülü, bu yıl “Bir Kış Masalı” oyunundaki başarısı nedeniyle Bülent Kayabaş’ın oldu.
       25 Mart— John Travolta’nın başrolünü üstlendiği “Battlefiled Earth” (Savaş Alanı Dünya) isimli dev bütçeli bilim-kurgu filmi yılın en kötü filmi seçilerek, “Altın Ahududu” ödülüne layık görüldü.
       25 Mart— Dört gözle beklenen 73. Oscar Ödülleri dağıtıldı. En İyi Film: Gladyatör; En İyi Erkek Oyuncu: Russell Crowe; En İyi Kadın Oyuncu: Julia Roberts; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Benicio Del Toro; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Marcia Gay Harden; En İyi Yabancı Film: Kaplan ve Ejderha; En İyi Yönetmen: Steven Soderbergh; En İyi Görüntü: Kaplan ve Ejderha; En İyi Müzik: Kaplan ve Ejderha...
       24 Mart— Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’nda sahnelenen “Sefiller” adlı oyunda rol alan Tekin Siper, sahnede vefat etti.
       20 Mart— PEN Yazarlar Derneği’nin Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği “Dünya Şiir Günü”nde Necati Cumalı adına 2001 yılı “Şiir Büyük Ödülü”nü Cumalı’nın eşi Berrin Cumalı’ya verildi.
       20 Mart-- Van Damme, Türkiye’ye geldi
       20 Mart— Nazım Hikmet’in eşi Vera öldü
       20 Mart— Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) ödüllerinde En iyi kadın oyuncu ödülü Sanem Çelik’in olurken, en iyi erkek oyuncu ödülünü Savaş Dinçer ile Şükran Güngör paylaştı.
       19 Mart— Ünlü folk grubu “The Mamas and The Papas”ın kurucusu şarkıcı ve besteci John Phillips 65 yaşında hayata veda etti.
       19 Mart— Hollywood’da geçen yıl Mayıs ayında başlayan yazar ve aktörler grevinin, bu yaz da devam etmesi bekleniyor.
       18 Mart— 85 yaşındaki İngiliz yönetmen Ralph Thomas, Londra’da hayatını kaybetti.
       17 Mart-- Truva antik kentinden çıkarılan eserler, Almanya’nın Stuttgart kentinde açılan “Truva-Düş ve Gerçek” adlı sergiyle tanıtılıyor. Sergi 17 Haziran’a kadar açık kalacak.
       16 Mart— Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü, bu yıl “Ateşin Düştüğü Yer” adlı dosyasıyla Arif Berberoğlu’na verildi.
       15 Mart-- Q dergisinin seçtiği en iyi 100 albüm kapağı listesinde The Sex Pistols’ın “God Save the Queen” albüm kapağı bir numarada yer aldı.
       15 Mart— 6. Nehar Tüblek ödülleri verildi. Yarışmada birinciliği Bağcılar Cumhuriyet Savcısı Mete Göktürk kazandı.
       13 Mart-- Edebiyatçı Vedat Günyol’un 90. doğum günü, okuyucularının ve dostlarının düzenlediği bir etkinlikle kutlandı.
       13 Mart— Müzik dünyasının en özgün grubu Depeche Mode 30 Ekim’de İstanbul’da konser vereceğini açıkladı.
       13 Mart— Dünyaca ünlü casus romanları yazarı Robert Ludlum, 73 yaşında öldü.
       12 Mart-- Beyazperde Oyuncuları Birliği (SAG) Julia Roberts ve Benicio Del Toro’yu yılın oyuncuları seçti.
       8 Mart— Türk balesini 1948 yılında kuran İngiliz bale direktörü Dame Ninette De Valois, İngiltere’deki evinde 104 yaşında hayata gözlerini yumdu.
       5 Nisan— Çağdaş Türk resminin en önemli temsilcileri arasında yer alan ve 40 yıldır ABD’de yaşayan Burhan Doğançay’ın retrospektif sergisi, Dolmabahçe Kültür Merkezi’nde açıldı.
       4 Mart-- Fransız ressam Jean Bazaine öldü.
       2 Mart— Sinema Yazarları Derneği’nce (SİYAD) düzenlenen Türk Sineması Ödüllerinde, “En İyi Türk Filmi Ödülü”nü “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” alırken, filmin yönetmeni Serdar Akar da “En İyi Yönetmen Ödülü”nü aldı.
       1 Mart— “5. Akdeniz Altın Portakal Şiir Ödülü”nü, şair Hüseyin Ferhad kazandı.
       
ŞUBAT 2001
       28 Şubat-- Latin Amerika dünyasının ünlü yazarlarından Venezüelalı Arturo Uslar Pietri, 94 yaşındaydı.
       26 Şubat— BAFTA’da en iyi film Gladyatör seçildi.
       25 Şubat— Fransa’nın Oscar’ı olarak kabul edilen 26. Cesar Ödüllerinde Agnes Jaoui’nin “Le gout des autres” (Başkalarının Zevki) adlı filmi en iyi film seçildi.
       24 Şubat-- Amerikan Fim Enstitüsü (AFI), ünlü şarkıcı/oyuncu Barbra Streisand’a yaşam boyu onur ödülü verdi.
       23 Şubat-- Türkiye’de gösterime girdiği 2 Şubat 2001’den bu yana 3 trilyon 346 milyar lira hasılat yapan “Vizontele”, bütün yabancı filmleri de geride bıraktı.
       23 Şubat— İngiliz edebiyatının önemli ödüllerinden İngiliz Kitap Ödülleri sahiplerini buldu. İngiliz yazar Nigella Lawson “How to be a Domestic Goddess”la “Yılın yazarı” seçilirken, “Yılın kitabı” ödülü “Man & Boy”la Tony Parsons’ın oldu.
       21 Şubat-- 43. Grammy Ödülleri’nde Eminem ile İrlandalı grup U2, üçer dalda Grammy ödülü aldılar.
       20 Şubat-- Hollywood’ın en ünlü film yapımcı ve yönetmenlerinden Stanley Kramer 87 yaşında öldü.
       20 Şubat-- Tenor Cemalettin Kurugüllü öldü.
       19 Şubat-- “Deli şarkıcı” lakabıyla bilinen Fransız Charles Trenet 87 yaşında öldü.
       19 Şubat— 20. Yüzyıl’ın realist sanatçılarından Fransız ressam Balthus’un öldü.
       18 Şubat— 51. Berlin Film Festivali’nde büyük ödülü Fransız yönetmen Patrice Chereau’nun “Intimacy” adlı filmi kazandı.
       18 Şubat— Fransa’nın en büyük müzik ödüllerinden “Victoires”, bu yıl 83 yaşındaki müzisyen Henri Salvador’a verildi.
       16 Şubat— Tiyatro yazarı Orhan Asena’nın cenazesi toprağa verildi.
       15 Şubat— Edebiyatçı İsmail Gençtürk vefat etti.
       14 Şubat— İsveçli aktris Kristina Soderbaum öldü.
       14 Şubat— Caz müziğinin dünyaca ünlü saksafoncusu “Buddy” Tate ve ünlü piyanisti Moses Molelekwa hayatını kaybetti.
       14 Şubat— Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı’nın verdiği “Altın Portakal Şiir Ödülü”ne, şair Mehmet Taner’in “Küflü Şimşek” adlı kitabı layık görüldü.
       14 Şubat— Çağdaş Sanatlar Vakfı’nın (ÇAĞSAV) plastik sanatların gelişimine katkı sağlayan gerçek ve tüzel kişilere verdiği onur ödülüne bu yıl, Ressam Prof. Dr. Adnan Turani ile Mimar Sinan Üniversitesi (M.S.Ü) Sanat Akademisi değer görüldü.
       13 Şubat— Arif Mardin, Grammy özel liyakat ödülü olan “Trustees” ödülü ile “Nordoff-Robbins Müzik Vakfı” tarafından müzik alanında verilen “Yılın Adamı” ödülünü kazandı.
       13 Şubat-- “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar”ın ardından, “Komser Şekspir” filminin galasında da olay çıktı.
       13 Şubat— Kenan Işık’tan boşalan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine Şükrü Türen atandı.
       12 Şubat-- Geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle bir süre önce tedavi altına alınan Hülya Koçyiğit iyileşti.
       10 Şubat— Berlin’de, bugüne kadar korunmuş cesetler sergilenmeye başladı. Bazı uzuvları kopmuş 20 ceset ve 150’den fazla insan uzvu, bir sergi sarayına dönüştürülen tren istasyonunda 5 ay boyunca “Vücut Dünyaları” adı altında sergilenecek.
       8 Şubat— Trombon cambazı cazcı J.J. Johnson intihar etti.
       8 Şubat— Dale Evans 88 yaşında öldü. Eşi Roy Rogers’la birlikte ünlü western filmlerine imza atmıştı.
       7 Şubat— Almanya’nın “Oscar”ı olarak görülen “Altın Kamera” ödüllerini Ricky Martin, Kate Winslet, Peter Ustinov aldılar.
       5 Şubat— Amerika’nın en büyük müzayede salonlarından Sotheby’s, yolsuzluk nedeniyle 45 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.
       5 Şubat— Jodie Foster, Cannes’ın jüri başkanlığından çekildi.
       3 Şubat-- Sabancı Hat Koleksiyonu “Sultanın Mührü” adıyla Berlin’de sergilenmeye başladı. Sergi 8 Nisan tarihine kadar açık.
       3 Şubat-- Kahramanmaraşlı şair ve yazar Şevket Yücel hayata veda etti.
       2 Şubat— “Black Narcissus” filmiyle 1947 yılında Oscar kazanan sinema ustasına bu yıl Oscar’da Yaşamboyu Onur Ödülü verilecek.
       
OCAK 2001
       31 Ocak— Ünlü şarkıcı Aaliyah, “Matrix” filmlerinin devamında oynayacak.
       30 Ocak— Whitebread Edebiyat Ödülü Matthew Kneale’ın “English Passengers” adlı eserine verildi.
       30 Ocak— İngiltere, usta yönetmen Steven Spielberg’i 25 yıllık kariyeri ve sinema dünyasına yaptığı katkıları dolayısıyla “şövalye unvanı” ile ödüllendirdi.
       29 Ocak— Orange Film Anketi’ne göre tüm zamanların en iyi İngiliz aktörü Sean Connery, en iyi aktrisi ise Julie Walters seçildi.
       28 Ocak-- Bağımsız sinemanın en önemli etkinliklerinden Sundance Film Festivali’nin bu yılki galibi Henry Bean tarafından yazılıp yönetilen “Believer” filmi oldu.
       27 Ocak— Ünlü İtalyan bestecisi Giuseppe verdi, ölümünün 100’üncü yılında anılıyor.
       24 Ocak-- İngiliz Film Enstitüsü, ünlü yönetmen Robert Altman’a onur ödülü vermeyi kararlaştırdı.
       23 Ocak— “Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü”, Zehra Tırıl ile Sema Kaygusuz’a verildi.
       23 Ocak— Michael Longley, “The Weather In Japan” adlı kitabıyla TS Eliot’ın anısına verilen şiir ödülünün bu yılki sahibi oldu.
       22 Ocak-- Sanatçı Bozkurt Kuruç, sahnede geçen 40 yıl sonunda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden emekli oldu.
       22 Ocak— Oscar’ın habercisi olarak görülen “Altın Küre” ödüllerinde “Gladyatör/Gladiator” En İyi Film seçildi. Müzikal ya da komedi dalında ise Cameron Crowe’un filmi “Almost Famous” ödül aldı.Tom Hanks “Cast Away” filmiyle En İyi Aktör Ödülü’nü, Julia Roberts “Tatlı Bela/Erin Brokovich” ile En İyi Aktris Ödülü’nü alırken, En İyi Yönetmen “Crouching Tiger, Hidden Dragon” filmiyle Çinli yönetmen Ang Lee seçildi.
       19 Ocak— Devlet tiyatroları sanatçıları, Rahmi Dilligil’in göreve geldiği tarihten itibaren idarede rol alan herkesi istifaya çağırdı.
       19 Ocak— Türk sinemasının emektar yönetmeni Ümit Erakalın, 40. sanat yılını kutladı.
       18 Ocak— Basçı Jason Newsted, ‘kişisel nedenlerden dolayı’ 14 yıldır birlikte çaldığı grubu Metallica’dan ayrılacağını açıkladı.
       17 Ocak— İngiliz Radio Times dergisi, usta oyuncu Paul Newman’ı tüm zamanların en iyi oyuncusu seçti.
       17 Ocak— Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Rahmi Dilligil, “1. Perde Operasyonu” çerçevesinde açığa alındı.
       16 Ocak— Cannes’ın jüri başkanı Jodie Foster olacak.
       14 Ocak— İngiliz sinema dergisi Popcorn tarafından düzenlenen ankette Liz Hurley ‘En kötü kadın oyuncu’ seçildi.
       13 Ocak— Ünlü aktris Judi Dench’in kocası oyuncu Michael Williams, uzun yıllar mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.
       13 Ocak— Cemal Süreya Şiir ödüllerinde “Yayımlanmış Kitap Ödülü”ne “Köz” adlı kitabıyla İbrahim Baştuğ, “Yayımlanmamış Dosya Ödülü”ne ise “Seğiren” adlı çalışmasıyla Güngör Tekçe değer görüldü.
       11 Ocak— “Geceyarısı Kovboyu” filminin Oscar ödüllü yönetmeni John Schlesinger, kalp krizi geçirdi.
       11 Ocak— Dışavurumcu Amerikan ressamı Esteban Vicente 97 yaşında öldü.
       10 Ocak— Ünlü yazar Necati Cumalı 80 yaşında vefat etti.
       10 Ocak— Ferzan Özpetek’in yönettiği “Cahil Periler” filmi 7-18 Şubat tarihlerinde düzenlenen Berlin Film Festivali’ne İtalya adına katılıyor.
       9 Ocak— 28. Amerikan Müzik Ödülleri’nde Faith Hill country müzik kategorisinde üç ödül alırken, ünlü topluluk Destiny’s Child da en iyi soul grubu ödülüne layık görüldü. Toni Braxton ise yine soul dalında en iyi kadın şarkıcı ve en iyi albüm ödüllerini aldı.
       8 Ocak— People’s Choice ödüllerinde ABD halkı, Yılın Aktörü kategorisinde Mel Gibson derken en iyi film olarak da “Yeşil Yol/The Green Mile”ı seçti.
       8 Ocak— Behçet Aysan Şiir ödüllerinde Özlem Sezer’in “Sevişme” adlı dosyası ve Veysel Çolak’ın “Güzel Suç” adlı kitabı birincilik ödülünü paylaştı.
       6 Ocak— Dünyadaki büyük caz orkestralarının efsanelerinden biri olan Les Brown Band of Renown orkestrasının kurucusu Les Brown, ABD’de 88 yaşında akciğer kanserinden öldü.
       5 Ocak— 500’den fazla gazeteci, müzisyen ve sanatçının katıldığı VH1 anketinde The Beatles’ın “Revolver”ı, tüm zamanların en iyi rock’n’roll albümü seçildi.
       5 Ocak-- Pamukbank Fotoğraf Ödülü Ani Çelik Arevyan’ın oldu.
       5 Ocak-- Ünlü rock dergisi Melody Maker, 74 yıldan sonra kapandı.
       4 Ocak— Amerikan Yapımcılar Birliği’nin bu yılki onur ödülü “Milestone” Kirk Douglas’a veriliyor.
       4 Ocak— “Orhan Kemal Öykü” yarışmasında “Otobüs”, “Komşunun Kızı” ve “Oradaydılar” adlı öyküleriye İstanbul’dan katılan Gülseren Engin birinci oldu.
       2 Ocak— Slovakyalı ünlü kemancı ve orkestra şefi Bohdan Warchal hayata veda etti.
       1 Ocak— 1943 yılında üç dalda Oscar kazanan ve sinema klasikleri arasına giren “Casablanca” filminin ödüllü senaristi Julius Epstein, hayata gözlerini yumdu.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları