Home page
Haber Menüsü


Aycell'in teknik açılışı 22 Ağustos'ta yapılmış, ilk görüşmeyi Başbakan Bülent Ecevit yapmıştı.
Aycell’de abone hedefi 2 milyon
Türk Telekom’un GSM iştiraki Aycell, ticari faaliyetlerine başladı. 4. GSM operatörü olan Aycell, nüfusun yüzde 40’ına hizmet verecek. Aycell Genel Müdürü Mehmet Ekinalan da, 2002 sonu itibariyle 2 milyon abone hedeflendiğini söyledi.
İstanbul
AA
    14 Aralık—  Türk Telekom A.Ş. tarafından kurulan ve erişim kodu 0505 olan Aycell, ticari faaliyete başladı. Başbakan Bülent Ecevit ile Ulaştırma Bakanı Oktay Vural’ın konuşmalarıyla teknik açılışı 22 Ağustos 2001 tarihinde gerçekleşen Türkiye’nin 4. GSM operatörü Aycell’in ticari faaliyete başlaması, sektördeki rekabeti hızlandıracak. Aycell Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, düzenlenen basın toplantısında, 2002 sonuna kadar abone hedeflerinin 2 milyon olduğunu açıkladı.  

   
 
       
   
MSNBC News Aycell, 15 Aralık'ta piyasada
MSNBC News Aycell piyasaya girmeye hazır
MSNBC News Telekom'da çalışan sayısı yüzde 10 azalıyor
MSNBC News Kahkonen, resen emeklilik ve Telekom'u soruyor
MSNBC News Aycell, roaming'e takıldı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Aycell, Türkiye nüfusunun yüzde 40’ını içeren ve abone potansiyelinin yüksek olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Muğla ile Çeşme, Foça, Kemalpaşa, Urla, Kumluca, Alanya, Side, Manavgat, Kemer, Belek, Kaş, Kale, Marmaris, Fethiye, Göcek ve Bodrum’da hizmet verecek.
       Yapacağı yatırımlarla 2002 yılının ikinci yarısında tüm Türkiye’yi kapsama alanına alacak olan Aycell, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, saniye başına ücretlendirme yapacak. Böylelikle tüm Aycell aboneleri sadece konuştuğu kadar para ödeyecek.
       
KOD NUMARASI ’0505’
       Sabit ücret kavramının da olmadığı Aycell’de faturalı hat tarifleri ile faturasız hat tariflerinin kod numaraları 0505 olarak belirlendi.
       Hat tesis ve aylık sabit ücretinin olmadığı yurtiçindeki standart tarifelere göre konuşma ücretlerinin faturalı hatlardaki dakikası Aycell’den Aycell’e 150 bin lira, Aycell’den sabit telefona 370 bin lira ve Aycell’den diğer operatörlere ise 449 bin lira olarak belirlendi. Kısa mesaj servis ücretinin dakikası ise 75 bin lira.


       
       Faturasız hatlardaki konuşma ücretlerinin dakikası ise Aycell’den Aycell’e dört kontür, Aycell’den sabit telefona 10 kontür, Aycell’den diğer operatörlere 12 kontür ve kısa mesaj servis ücreti de 2 kontür olarak belirlendi.
       
KARAASLAN: REKABET HAVASI GETİRDİK
       Bu arada Aycell’in ticari faaliyete başlaması nedeniyle, Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Karaarslan, Genel Müdür Mehmet Ekinalan ve Aycell’in üst düzey yöneticileri tarafından Çırağan Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenlendi.
       Yönetim Kurulu Başkanı Karaarslan, toplantıdaki konuşmasında, gerek teknolojisiyle, gerekse pazarlama stratejisiyle Aycell’in GSM pazarına olgun bir rekabet havası getirdiği inancında olduklarını söyledi. Karaarslan, Türk Telekom’un şimdiye kadar tekel olma özelliği taşıdığını ifade ederek, Türk Telekom’un Aycell ile önümüzdeki dönem içinde yepyeni bir sahada, GSM sektöründe rekabet etme şansını ve başarısını ortaya koymak durumunda kalacağını kaydetti. Karaarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
       “Gerek teknolojisiyle, gerek pazarlama stratejisiyle Aycell’in GSM pazarına olgun bir rekabet havası getirdiği inancındayız. GSM sektöründe kazanılacak bu rekabet ortamıyla hem pazar genişleyecek, hem de tüketici daha kaliteli ve çeşitli hizmetler alabilecektir. Ve hizmetlerin tüketicilere maliyeti daha aşağıya çekilebilecektir.”
       Karaarslan, misyonlarının, modern ve şeffaf bir anlayışla verimli bir işletme oluşturabilme ilkesinden hareket ederek, bu misyonu harekete geçirebilmek ve pazar hedeflerine ulaşabilmek için herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
       
ANLAYIŞ DEĞİŞECEK
       Vedat Karaarslan, “Aycell’in başarısının, ülkenin içinde bulunduğu krizin yapısının nedenlerinden dolayı kamu işletmeciliğinin verimsizlik kavramını kökünden değiştirebilecek ve bir kamu sektörünün özel şirketlerle GSM sektöründe rekabet edebilme imkanını ortaya koyabilecek bir yapıda olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
       Türk Telekom’un iştiraki olan Aycell ile bunu ortaya koyacaklarını belirten Karaarslan, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde sabit telefon operatörü olup da mobil telefon işletmeciliğinde hizmet vermeyen operatör sayısının hemen hemen az olduğunu ifade etti.
       Karaarslan, Türk Telekom’un pazarda önemli bir rekabet ortamını önümüzdeki dönem içinde de ortaya koyma düşüncesinde olduğunu vurgulayarak, “Türk Telekom olarak bu ülke için seve seve kampanyasına Aycell’in katılımıyla gerek fiyat, gerekse hizmet açısından tüketici lehine her türlü rekabet getirilecektir.”
       Aycell şebekesinin getireceği şeffaf rekabet ve fiyat ile topluma önemli bir yarar sağlanacağına inandığını anlatan Karaarslan, toplantıya katılan herkesi Aycell aboneliğine davet etti.
       
EKİNALAN: ABONE HEDEFİ 2 MİLYON
Aycell Genel Müdürü Mehmet Ekinalan
       Aycell Genel Müdürü Mehmet Ekinalan da, düzenlenen basın toplantısında 2002 yılı sonu itibariyle yaklaşık 2 milyon abone hedeflediklerini açıkladı. Ekinalan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, tarifelerin Aycell’in tercih nedeni olmasına yetmeyeceğini, kaliteli ses, güvenli operatör ve katma değerli hizmetlerle de tüketiciyi cezbedeceklerini bildirdi.
       Aycell’in hedefleriyle ilgili soru üzerine Ekinalan, “2002 sonu itibariyle yaklaşık 2 milyon abone hedefliyoruz” dedi.
       Ekinalan, bu hedefe ulaşmak için, diğer GSM operatörlerinden geçişlerin yoğun olacağını düşündüklerini, ayrıca, büyüyen pazardan da pay alacaklarını tahmin ettiklerini, hesaplarını bunun üzerine kurduklarını söyledi.
       Faaliyete başlamaları dolayısıyla bedava telefon verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine Ekinalan, ticari olabilecek bütün aktivitelerle ilgilendiklerini, bir takım firmalarla görüştüklerini ancak, bedava telefon dağıtımı konusunda bir kararlarının bulunmadığını anlattı.
       Bugünden itibaren, özel dağıtım kanallarını da satış için devreye soktuklarını bildiren Ekinalan, ulusal dolaşım konusundaki bir soru üzerine, hem iki operatörle hem de Telekomünikasyon Kurumu nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını belirtti.
       
ULUSAL DOLAŞIM KONUSU
       Ulusal dolaşımın, rekabetin tüketiciye bir an önce ulaşması açısından önemli olduğuna işaret eden Ekinalan, Telekomünikasyon Kurumu’nun bunu en kısa sürede sağlaması gerektiğini vurguladı.
       Ekinalan, “Görev Telekomünikasyon Kurumu’nundur. Biz Aycell olarak Temekomünikasyon Kurumu’nun bu yöndeki hareketlerini destekliyoruz” diye konuştu.
       Ekinalan, uluslararası dolaşım konusunda ise başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 30 ülke ile anlaşmalarını tamamladıklarını, bugünden itibaren bu dolaşımı da sağlayacaklarını söyledi.
       
HAT ÜCRETİ ALINMAYACAK
       Aycell Genel Müdür Yardımsıcı Ramazan Tezcan ise sabit ücretin zorunlu olup olmadığının sorulması üzerine, sabit ücret alınma hakkının yasada operatörlere tanındığını ama operatörlerin isterse almayabileceklerini ifade etti.
       Tezcan, 31 Aralık 2001’e kadar kendilerine başvuracak mevcut veya yeni abonelerden faturalı hatta geçişte hiçbir ücret almayacaklarını, faturasız hat için 7.5 milyon lira gibi sembolik bir ücret alınacağını, bunun aboneleri teşvik edeceğini söyledi. Tezcan, 19 Kasım’da ilan ettikleri tarifelerin, diğer operatörlerin altında olduğuna da işaret etti.
       Aycell Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Karaslan da iletişim kuracakları GSM 1800 sisteminin ses kalitesi nedeniyle önemli bir avantaj sağladığını belirtti.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları