Home page
Haber Menüsü


Lafarge: Türkiye kendi yolunu belirlemeli
Dünyanın en büyük yapı malzemeleri şirketlerinden Lafarge’ın Başkanı Betrand Collomb, Türkiye’nin sorunların çözümünde, kendi yolunu belirlemesi gerektiğini söyledi. Collomb, rekabetçi yapının Türkiye’de Lafarge’ı zorladığını da belirtti.
İstanbul
AA
3 Ekim— İnşaat malzemelerinde dünya liderleri arasında yer alan Lafarge Grubu Başkanı Betrand Collomb, her ülkenin kendine has özellikleri olduğunu belirterek, Türkiye’nin de sorunlarının çözümü için kendi yolunu belirlemesi gerektiğini söyledi. Collomb, düzenlediği basın toplantısında, 1833’te kurulan ve 75 ülkede 85 bin kişinin çalıştığı grubun yıllık cirosunun 12.2 milyar Euro olduğunu söyledi. Çimento, agrega, hazır beton, çatı malzemeleri ve alçı konusunda yatırımları bulunduğunu kaydeden Collomb, 10 yıldan fazladır da Türkiye’de varlıklarını sürdürdüklerini kaydetti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Önümüzdeki günlerde piyasaların düzeleceğine göre hazırlıklarını yaptıklarını belirten Collomb, orta ve uzun vadede ülkemizde durumlarını güçlendirmek istediklerini dile getirdi.
       “Piyasalar iyi olunca yeni yatırımlar düşünebiliriz” diyen Collomb, bir başka soru üzerine de, “Türkiye’nin gücü zaten halkından kaynaklanıyor. Çok da büyük bir rekabet yaşıyoruz. Girişimci zihniyet var. Bu girişimci şirketlerle rekabet yaşıyoruz” dedi.
       Collomb, uluslararası operasyonlarda çalışan çok sayıda Türk yöneticileri bulunduğunu ve bunların çok da başarılı olduğunu söyledi. “Türkiye’de şirket almayı düşünüp düşünmedikleriyle” ilgili olarak da Collomb, “Şu an Türkiye için yeni yatırım planımız yok. Satın alınacak şirketler bir değer yaratacaksa böyle bir adımı atabiliriz. Eğer herhangi bir fırsat varsa buna daima ilgi gösteririz. Yeter ki ekonomik ilgi ve sinerjimize uygun olsun” diye konuştu.
       
KRİZ MÜŞTERİ YAKLAŞIMLARINI DEĞİŞTİRDİ
       Deprem ve ardından gelen iki finansman krizinden dolayı Türkiye’de iki yıldır inşaat sektörünün çok iyi olmadığını bildiğini de söyleyen Collomb, krize karşı önce ödevlerini yaptıklarını, maliyetleri düşürüp, müşteri yaklaşımlarını değiştirdiklerini anlattı. Collomb, “Şu anki stratejimizle 1-2 yıl sonra durum daha iyi olunca, gayretlerimizin ödülünü alacağız” dedi.
       ABD’deki saldırılarla ilgili olarak da, bazılarının bunun ABD ve Batılı ülkelerin destekleri açısından Türkiye için olumlu olacağını söylediklerini kaydeden Collomb, 10-15 yıldır sergiledikleri uluslararası gelişmeyle küreselleşmenin parçası olduklarını anlattı. 11 Eylül’den önce de küreselleşmeye karşı hareketler olduğunu belirten Collomb, saldırıların uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.
       Farklı dinlerden gelen insanların da birlikte çalışıp, yaşayabileceklerini belirten Collomb, “Herşeyi bırakıp teröristleri mutlu etmek istemiyoruz. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.
       Collomb, bir başka soru üzerine de şunları kaydetti: “Her ülkenin kendine has özellikleri var. Her ülke farklı. Sorunlarının çözümü için Türkiye’nin kendi yolunu belirlemesi gerekiyor. Genç nüfusu, kaliteli toplumu, eğitimi ve coğrafi özellikleri nedeniyle Türkiye uzun vadede çok cazip bir ülke.”
       Betrand Collomb, yatırım yaptıkları ülkelerle Türkiye’nin kıyaslanmasına ilişkin bir soruyu da şöyle cevapladı: “Türkiye’nin girişimci ruhuna baktığım zaman Amerikalılar, hiperenflasyonu gördüğümde Brezilya aklıma geliyor. Seçim Yasasını görünce İtalya geliyor. Bazı kişiler değişmek istemiyor. Bu konuda da aklıma Fransa geliyor. Orada da değişmek istemeyen kişi sayısı fazla.”
       
ROUX: EN FAZLA TÜRKİYE ETKİLENDİ
       Lafarge Türkiye Başkanı Guillaume Roux de, yaşanılan krizden en fazla inşaat sektörünün etkilendiğine işaret ederek, bu yılın ilk yarısında inşaat ruhsatlarının yüzde 29 azaldığını söyledi.
       Yıl sonunda çimento tüketimininin yüzde 14-15 azalmış olacağını söyleyen Roux, “Ekonomiye ve inşaat sektörüne baktığımızda gelecek yıl da üretimde bir iyileşme beklemiyoruz. Ancak gelecek yılın ikinci yarısında inşaat sektörünün canlanmasını umuyoruz” dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları