Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 14:06 TS 8 Eyl., 2000
Atatürk Havalimanı’na yeni iç hatlar
Atatürk Havalimanı’nın yeni “İç Hatlar Terminal Binası”, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz tarafından açıldı.
İstanbul
AA
8 Eylül— Yeni terminal binası ile iç hatlar yolcu kapasitesi yıllık 2.5 milyondan 7.5 milyon yolcuya çıkarıldı. Dönüşüm ve modernizasyon çalışmaları TAV Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yapılan, toplam 60 bin metrekarelik İç Hatlar Terminal Binası’nda 9 yolcu köprüsü, 5 bagaj konveyörü, 118 check-in kontuarı, restoran, kafe ve satış standları gibi yolcu hizmet birimleri bulunuyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Törende konuşan Öksüz, güzel eserleri başka ülkelerde gördükleri zaman her zaman başlarının önlerine düştüğünü ve yürüyüşlerinin değiştiğini belirterek, “Ancak bugün başka türlü yürüyoruz. Çünkü bizim de kendi yolcularımıza aynı kalitede hizmet veren güzel bir iç hatlar terminalimiz var” diye konuştu. Havalimanının adının “Atatürk Havalimanı” olduğunu ve O’nun adına yakışanı mutlaka yapmaları gerektiğini ifade eden Öksüz, “Büyük Atatürk’ün adını alan bu havalimanı, yeryüzünün en iyi havalimanlarından birisi olmak mecburiyetindedir” dedi.
       Öksüz, hizmete giren bu ünitenin 2-3 ay içinde olağanüstü gayretlerle bu hale geldiğini ve bu manzaranın daha da büyütülerek görüntü ve hizmet bakımından dünyanın en iyileri arasına geleceğini söyledi. Tesisin hayırlı olması dileğinde bulunan Öksüz, bu hizmetin sunulmasına katkı sağlayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ile yapımcı firma TAV Yatırım ve Yapım İşletmeleri A.Ş yöneticilerine teşekkür etti.
       
DİĞER KONUŞMALAR
       Törende konuşan DHMİ Genel Müdürü Mahmut Tekin de Atatürk Havalimanı’nın yalnız İstanbul’un değil, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.
       Türkiye için prestij projesi olan yıllık 14 milyon yolcu kapasiteli Yeni Dış Hatlar Terminal Binası’nı 10 Ocak 2000 tarihinde açtıklarını belirten Tekin, dış hat yolcu kapasitesini yıllık 20 milyona çıkarmak için de gerekli tüm tedbir ve kararların alındığını kaydetti.
       Tekin, atıl kalan eski Dış Hatlar Terminal binasını da modernize ederek “Yeni İç Hatlar Terminal Binası” olarak hizmete açtıklarını ve böylece 2.5 milyon olan iç hat yolcu kapasitesini 7.5 milyona çıkardıklarını bildirdi. Dönüşüm ve Modernizasyon çalışmaları TAV Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş tarafından yapılan yeni iç hatlar terminalinin toplam 60 bin metrekare alana sahip olduğunu belirten Tekin, terminalde 9 yolcu köprüsü, 5 adet bagaj konveyörü, 118 adet check-in kontuarı, restoran, kafe ve satış standlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.
       
AVRUPA’NIN EN İYİ İŞLEYEN TERMİNAL GRUBU OLACAK
       Tepe Akfen ve Vie konsorsiyumundan oluşan TAV Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş adına konuşan Ali Kantur da, iç hatlar terminal dönüşüm projesinin binanın mimarisi ve ana konsepti aynen korunarak, sadece kullanım fonksiyonu gereği olan yenileme işlerinin hiçbir bedel alınmadan yapıldığını söyledi.
       Yapım maliyetinin 5 milyon dolar olduğunu belirten Kantur, terminal binası ve katlı otoparkın köprü ve tünellerle birbirine bağlandığını, hizmet dışı kalan eski iç hatlar binasının yıkılmasından sonra yapılacak ilave tesislerle dış hatlar terminalinin yolcu kapasitesinin yılda 20 milyona çıkarılacağını bildirdi. Kantur, böylece Atatürk Havalimanı’nın Avrupa’nın en iyi işleyen terminal grubu olacağını kaydetti.
       
BAKAN’A PLAKET
       Törende Ali Kantur, Öksüz ile DHMİ Genel Müdürü Mahmut Tekin ve Demir Yolları, Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürü İhsan Günay’a plaket verdi.
       Daha sonra yeni İç Hatlar Terminal Binası’nın kurdelasını keserek hizmete açan Öksüz ve beraberindekiler, terminal binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Öksüz, görevlilere, “Benim yerli yolcularımla yabancı yolcularım eşit standarda geldi. Eşit standart hep özlediğimiz şeydi. Daha mükemmel olacak” diye konuştu. Tören sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öksüz, THY’nın yaptığı zamla ilgili olarak, “O konuda fikirlerimi söyledim. Tekrar bir şey söylemeyeceğim. Gereken yapılmıştır. Takibi devam edecektir” dedi.
       
KULE GÖREVLİLERİNİN EYLEMİ
       Öksüz, kule görevlilerinin iş yavaşlatma eylemleriyle ilgili bir soru üzerine de, bu sorunun uçakların belli zamanlarda, belli noktalara yığılmasıyla, görevlilerin inisiyatif kullanmakta sıkıntı çekmelerinden kaynaklandığını söyledi. Bir tek suçlu ilan etmenin çok yanlış, ayıp ve insafsızlık olacağını ifade eden Öksüz, kule görevlilerini ziyaret edeceğini söyledi. Öksüz, “Onlarla ilgili iyileştirici tedbirleri hazırladık ve zannediyorum bugün Başbakanlığa intikal edecek” dedi. Basın mensuplarının problem çözüldü mü? yönündeki sorularına da Öksüz, “Problem çözülsün diye olur.... Kuleden kaynaklanan hareket değildir. Benim canımı sıkan odur. Çok problem var. Problemler çözülüyor” diye yanıt verdi. Dünyanın her yerinde bu tür problemlerin olduğunu hatırlatan Öksüz, kendisinin Rusya’da 40 dakika beklediğini vurgulayarak, “Olmasın ama, illa da bir suçlu bulmak gerekiyorsa abalı aramayın. Bir problem doğmuştur. Arkadaşlar çözüyorlar” diye konuştu. Ulaştırma Bakanı Öksüz, daha sonra yetkililerle birlikte uçuş kulesine gitti.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları